Защо хората флиртуват

0
3370

Флиртът е един от сигурните начини да накарате някого да излезе на среща с вас или поне да привлечете интерса му. Той е важен и в последствие, за да поддържа нещата във връзката интересни и искрата жива.

Всички флиртуваме. Замисляли ли сте се, обаче, защо? Общо взето, науката е обособила 6 различни причини, поради които генерално всеки от нас флиртува.

Ето кои са те:

Може да флиртуваме, защото искаме да имаме отношения с някого. Когато хората подхождат с този мотив, те искат да се сближат с отсрещния човек. Много често хората, които флиртуват по тази причина, искат приятелството им с някого да премине на следващото ниво.

Понякога флиртуваме от любопитство. Искаме да разберем как се чувства другият човек спрямо нас. Може да сме романтично привлечени към него и да искаме да видим реакцията му. Дали ще отвърне на флирта ни? Дали ще ни се изсмее?

Може и да флиртуваме за забавление. Харесва ни игривото поведение на отсрещния човек и флирта ни е изключително приятен сам по себе си.

Има и случаи, в които флиртуваме, за да постигнем някаква цел. Може би искаме услуга от някого, да ни почерпи или да помогне с нещо малко в работата ни или вкъщи. Когато човек флиртува, мотивът му е само да получи нещо.

Причина за флирта може да е самочувствието ви. Много хора флиртуват, за да видят интереса на другите и да се почувстват по-добре за себе си. На всеки му харесва да е желан.

Последното нещо, което може да е мотив за флирт, е сексът. Често флиртуваме, защото сме сексуално привлечени от някого и искаме да го имаме в леглото си.

Тук е интересно да се спомене, че може да флиртуваме и без да сме психически или физически привлечени към дригя човек. Това може да звучи в разрез с всичко казано досега, но много често хората флиртуват с хора, към които не са привлечени. Така сме по-освободени и не се чувстваме зле, ако нещата не се получат.

Естествено, хората могат да имат и смесени мотиви, когато флиртуват. Освен това има ралика и между половете. Мъжете флиртували най-често от желание за секс, а жените – защото им било забавно и се наслаждавали на самия флирт.

При двата пола нямало голяма разлика в честотата на мотива за самочувствието и за любопитството. Най-често се оказва, че хората флиртуват по първата причина, а именно, за да задълбочат връзката си с някого.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here