Знаете ли, че човек се влюбва истински в живота си само три пъти

1382

Нови изследвания доказват, че най-балансираната връзка идва точно след два неуспешни опита.

Колко пъти трябва да разбиете сърцето си, за да срещнете истинската любов? Според ново проучване всеки човек средно обича само три пъти в живота си и третият е последният път, когато постига баланс в една връзка.

В кого се влюбваме първите два пъти?

Проучване, в което са включени 3000 британски мъже и жени, чиято средна възраст е 37 години, анализира любовните навици на двойките. Според резултатите от проучването всеки човек може да намери любим човек пет пъти в живота си, но наистина може да се влюби само три пъти.

Първата любов

Първият път любовта ни се появява в юношеството, когато обектът на нашите чувства е идеализиран възможно най-много и изглежда, че тези връзки ще имат приказно бъдеще. Но суровата реалност поставя всичко на мястото си и след известно време, когато двойката е принудена да премине тестовете, животът на възрастните отвежда двама влюбени в различни посоки. Тогава сме още твърде млади и не сме запознати с истинския смисъл на любовта. Може би точно тогава преживяваме най-големите разочарования и си разбираме, че отношенията не са само розови.

Втората любов

Психолозите твърдят, че втората любов е бягство от първата връзка и тя винаги възниква в живота като необходимост. Разбито сърце след първата нещастна любов търси тихо убежище, в което може да забрави старото си „аз“ и да се прероди отново. Между другото, най-често такива отношения стават егоистични за един партньор, защото дълбоко в сърцето си той вижда новата любов като временен престой. Поради факта, че вторият партньор е зависим от първия, такава връзка е обречена на неуспех.

Третата любов – какво ни дава?

След две романтични истории, когато човек на практика е разочарован от любовта, новата връзка го застига. Именно тази любов – истинска точка на равновесие, в която всеки партньор придобива искреност, спокойствие, духовна близост, както и желание за любов.

Ако в първите две любовни връзки не сме готови да бъдем честни с партньорите и със себе си, идеализирайки отношенията и опитвайки се да си играем на „любов до гроб“, тогава третата любов ни напомня за стойността на истинските човешки взаимоотношения. Между другото, най-сериозните лични промени започват именно в такива отношения – силни и искрени. Защото винаги искаме да бъдем най-добрата версия на себе си, да бъдем близо до този, който ни прави щастливи и който приемаме напълно – такъв, какъвто е.