Избери партньор, който ще те хване, когато падаш

0
1635

Само защото рухваш понякога, не значи че не си силен човек. Но е важно да имаш партньор, който ще те хване, когато падаш.

Трайните връзки са тези, които устояват в добро и лошо, и двамата партньори разчитат един на друг, за да преживеят трудните моменти. Ако успявате, връзката ви ще стане по-силна от преди и ще знаете, че можете да преминете през всяка буря заедно.

Трудните предизвикателства на живота ни сближават още повече с хората, които са до нас и в добро и лошо. Така се учим и растем.

Винаги помни, че ти е позволено да показваш емоции и да изразиш притесненията си, когато почувстваш че се иска прекалено много от теб. Или ако изскочи нещо, с което не можеш да се справиш и имаш нужда от партньора си. Разрешено ти е да поискаш помощ.

Това изглежда лесно, но всъщност да помолиш за помощ и да признаеш, че не се справяш, може да е по-трудно отколкото си мислиш. Ако изгубиш контрол над живота си, е важно да споделиш с партньора си, и той трябва да ти отговори със съчувствие и разбиране, не с безразличие и гняв.

Ще разбереш, че можете да постигнете много повече заедно, отколкото ако се опитваш да го направиш сама. Ако любимия ти човек е готов да положи усилия и да ти помогне да преминеш през всяка трудност, значи връзката с него си заслужава. Разбира се, това е двупосочна улица, и от теб се изисква същото.

Да се справяте с проблеми е не само от огромно значение, но и неизбежно. Живота не е перфектен и няма идеална връзка. Ще бъдете изправени пред препятствия от време на време и само от вас зависи дали ще ги оставите да ви попречат.

Ще се сблъскаш и със ситуации, в които половинката ти ще има проблем с нещо, което ще изглежда тривиално за теб, но все пак ще трябва да му дадеш подкрепата, от която има нужда. Важно е да приемаш, че притесненията на партньора ти не са по-малко значими от твоите.

Когато разговаряте и търсите решение на проблема заедно, се сплотявате още повече. Ако не го обсъждате, а го приемете като нещо не толкова важно, нещата може да се влошат и да попречат на комуникацията помежду ви. Да се подценявате един друг никога не е решение, независимо колко различни са гледните ви точки.

Ако видите, че половинката ви се поддава на трудните обстоятелства, продължете да държите главата му над водата. Това не го прави слаб.

Всеки има точка на пречупване и е съвсем възможно да бъдеш принуден да я преминеш. Но това не означава, че не можеш да се върнеш обратно, а че ще са необходими малко повече усилия, безусловна любов и емоционална подкрепа. Като предлагаш това, показваш на партньора си, че ще си до него, независимо от всичко.

Ако някой избяга още при първата трудност, пред която се изправите заедно, или при първия ти емоционален срив, ще разбереш че връзката ви няма бъдеще. Искаш някой, който да е до теб в хубавите и в лошите моменти, с който да си сигурна че връзката ви е силна и ще издържи на всичко.

Ако някой избяга в секундата, когато нещата станат трудни, значи връзката е нямало да просъществува никога. Знай цената си и изчакай някой, който също я знае.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here