Изгуби се, за да се откриеш – истини за живота от Паулу Коелю

4225
истини за живота от Паулу Коелю
истини за живота от Паулу Коелю

Изгуби се, за да се откриеш, падни, за да се изправиш, вярвай, за да успееш и обичай, за да има смисъл живота ти! В тези изречения има толкова много смисъл и толкова много сила. Всеки един от нас преминава през преломни моменти в живота, всеки губи вярата си някъде по пътя, но това не е трагично, напротив пречистващо е! Великият писател на съвремието Паулу Коелю много точно усеща човешкия пулс, човешката болка, съмнение и страх. Затова избрахме да ви дадем надежда и положителен заряд с най-големите му житейски истини и послания към всички нас хората, които прозират в творчеството му.

Човешките същества понякога се давят в морето на живота. Но те не се давят, защото са паднали във водата, а защото са останали под повърхността й, оставяйки се на течението да ги отнесе.
Не вярвайте в провала! Всеки, който живее с мисълта, че се е провалил – ще продължава да се проваля през целия си живот – постоянно.
Изгуби се, за да се откриеш! Често пъти, за да намерим себе си е нужно да се изгубим сред страхове, болка, съмнения и кръстопътища. Само тогава напълно изгубени, можем да открием пътя към истинското си същество.


Превърни се в себе си! Повечето от нас живеят живота си, такива каквито винаги са били или са си мислели, че са. Но, за да живеем пълноценно е нужно да престанем да бъдем, това което сме били и да се превърнем в това, което всъщност сме.
Мисли за успеха ежедневно! Само хората, които изваждат най-доброто от себе си ежедневно, са тези които успяват. Успехът идва при тях, защото го викат и търсят, а не защото го желаят и чакат.
Ти си ВЯРА! Хората са това, което вярват, че са. Само вярата в доброто ни прави добри и вярата в лошото лоши. Когато повярваме в собствените си сили, разкриваме и истинската си същност.
Бъди бдителен за уроците на съдбата! Те идват неочаквано при всеки от нас и само тогава, когато сме напълно готови за тях. Така, че внимавайте и бъдете готови!
Желанията са въпрос на силна ВЯРА! Ние хората сме част от Вселената. Само, когато много силно и истински желаем нещо, то ще се сбъдне, защото силното желания е силна вяра, а силната вяра е вибрацията на Вселената.
Живей с широко отворено сърце! Само широко отвореното сърце умее да вижда знаците на живота. А тези знаци ни показват пътя, по който трябва да вървим, като фенери в най-непрогледния мрак.
Всяко ново утро е ново начало! Ние хората започваме живота си всеки ден от начало, всеки ден градим или рушим – ние избираме. Така, че живейте всеки един ден пълноценно, защото утре може и да не дойде!