Истинската любов не е сляпа

0
2653

Чували сме стотици пъти израза „Любовта е сляпа”. Повтарят го навсякъде – по телевизията, в книгите, в социалните мрежи и дори присъства във всекидневните разговори между хората.

Използва се по негативен начин, за да покаже колко не си познавала партньора си, как не си знаела, че ти изневерява. Но как би могла, след като си била влюбена. Но ако не беше хлътнала до уши и не беше сложила розовите си очила, щеше ли да знаеш какво се случва?

Истината е, че ако двама човека са истински влюбени, любовта изобщо не е сляпа. Има перфектно зрение и вижда всичко.

Може би кратката забежка е сляпа, или пък връзката основана само върху секс, но не и истинската любов.

Не само, че партньора ти показва малките части  от себе си, които иска да видиш, за да те впечатли, но и ти все още си зашеметена от вълнението покрай започването на нова връзка, и е нормално да мислиш, че любимия ти е най-съвършеното създание на земята. Веднъж щом мистерията изчезне и започнеш да виждаш кой наистина е този човек, тогава започва истинската част. Тогава разбираш дали това е истинско.

Когато двама души искрено се обичат, виждат недостатъците на другия и всяко малко дразнещо нещо, което правят. И въпреки това избират да продължат, защото са сигурни че каквито и проблеми да възникнат, ще се справят. Заедно ще могат да превъзмогнат всичко. Та нали истинската любов побеждава всичко.

Виждаш истината за миналото му, а не само версията която си сътворила в главата си. Така виждаш кой е сега и кой би могъл да бъде в бъдеще. Виждаш нещата, които не ти казва и които го карат да се чувства тъжен или несигурен, и знаеш как да бъдеш до него и да го подкрепиш.

Виждаш части от него, които до сега не си виждала, начина по който си прехапва устните, когато се фокусира върху нещо, как присвива очи, когато гледа телевизия, или колко се вълнува щом заговори за онова, което обича. Тези неща те карат да го обичаш още повече.

И най-невероятното от всичко е ,че виждаш кристално ясно бъдещето ви заедно.

Любовта не е сляпа. Напротив, тя те кара да виждаш неща, които никога не би забелязал, ако не беше влюбен. Онези, които са отвъд преградата, които само влюбеното сърце може да ти покаже.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here