Как влияе първата ни любов на всички следващи връзки

0
2488

Не е тайна, че първата любов много рядко продължава цял живот. Но тя ни помага да станем най-добрата версия на себе си! И ето защо …

Никога няма да я забравите. Вашата първа любов.

Това пише Никълъс Спаркс в книгата си „Дневникът на паметта“: „Те спореха безкрайно и рядко се съгласяваха един с друг.. И се караха постоянно… Двамата се измъчваха всеки ден. Но те бяха обединени от едно нещо – полудяха един по друг. “

Писателят пише невероятно трогателна и чувствена история за две сърца, разделени в младостта, но отново събрани след много години.

Всъщност първата любов никога не се забравя!

Първата любов не минава незабелязано за сърцето и ума ни, защото представлява първото преживяване на невероятно дълбоко привличане към друг човек. Не сме преживявали нещо подобно досега, защото всичко изглежда толкова вълшебно и уникално.

Не е тайна, че първата любов много рядко продължава цял живот. Но не всичко е толкова тъжно. Първата любов ни помага да станем най-добрата версия на себе си! И ето защо:

Първата любов ни разкрива какви са истинските чувства.

И наистина е красиво и невероятно! Въпреки факта, че всичко е приключило и изглежда, че остава само разбито сърце, първо усещате една от най-мощните емоции в света. Не е изненадващо, че подобни спомени ни преследват постоянно.

Първата любов ни учи как да обичаме следващия си партньор още повече.

Ако не можете да се отървете от спомените и съжаленията за първата си любов, мислете за нея като за експеримент. Понякога може да работи, а понякога е точно обратното. Но ще получите безценен опит и вече ще знаете какво да очаквате от следващите връзки. Също така ще се научите да давате повече от себе си на новия си партньор.

Първата любов ни учи да разберем, че понякога другият човек е по-важен от нас самите.

Първият и най-ефективен лек за вашето его е любовта. Вие сте първият, който осъзнава, че за да поддържате връзка, ще трябва да направите много компромиси със себе си. Например, да отидете на къмпинг с любимия човек, въпреки че мразите планините. Или да отложите вълнуваща компютърна игра, за да отидете в любимото кафене на вашата приятелка.

„Любовта е разумен, но постоянен компромис“: това е първият урок, който ще научите от една връзка. Между другото, това е много важно и необходимо. Без да разберете тази проста истина, няма да е възможно да се задържите дълго във всяко отношение, да не говорим за семейството и децата.

Компромисът лежи в основата на всяка връзка – била тя първа или последна.

Първата любов помага да се разбере, че грижата за някого може да бъде приятна и много здравословна.

Това е първият път, когато откриваме за себе си, че можем да се погрижим за някой друг и това да ни хареса.

Всъщност това е невероятно усещане: когато знаете, че на Земята живее човек, до когото можете да бъдете в трудни моменти, а той също ще ви подкрепи, когато имате нужда. Първата любов учи колко е важно да имаш такъв човек в живота си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here