Как да се отървем от досадния целулит?

453

Един от най-големите проблеми на жените, с които се опитват да се преборят всеки ден, е целулита.

Той се появява през пубертета, но може да се яви и при вземане на контрацептивни хапчета, по време на бременността или след менопаузата.

Целулитът е проблем, от който страдат около 80% – 90% от жените, независимо дали са слаби или пълнички.  Засяга зоните, свързани с репродуктивната функция – корем, ханш, бедра, в редки случаи и горната част на ръцете.


Целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове.

Сигурен признак за наличието на целулит е когато хванем здраво кожата и я стиснем, а тя придобие вида на портокалова кора. Затова този проблем е познат още, като „портокалова кожа”.

Има много начини да се отърве от досадния целулит.

Трябва да знаете обаче, че резултатите са индивидуални и всяка жена се нуждае от определени процедури, за да се отърве от целулита.

Антицелулитни масажи

Масажът е един добър помощник в борбата с целулита. Ако изберете този начин, за да премахнете „портокаловата кожа” трябва да знаете, че това ще отнеме доста време, но пък ефектът ще е сигурен.

Има различни видове антицелулитни масажи, от които може да избирате.

Антицелулитни кремове

Ако искате да се преборите с целулита в домашни условия, на помощ идват антицелулитните кремове. Трябва да знаете, че този начин е малко по-бавен и изисква постоянство и търпение.

При прилагането на антицелулитни кремове и гелове, кожата възвръща обичайния си тонус, ускорява обмяната на веществата, което позволява на клетките да изпълняват своите функции по най-добрия възможен начин.

Кавитация

Какво представлява методът кавитация?

При него се редуцира телесното тегло с помощта на ултразвукови вълни с честота 36 – 38 kHz. Те проникват в кожата и предизвикват ограничаване на обема на мазнините и течността в тъканите. Методът използва контролирани високочестотни вълни, които предизвикват образуването на микро-мехурчета във водната част на междуклетъчната среда, които се спукват за много кратко време – хилядни части от секундата. Така се получава процес на многократно образуване и спукване на множество микро-мехурчета, което води до многократно повтарящо се редуване на повишено и понижено налягане в околоклетъчната среда. При това вариращо налягане, мембраните на мастните клетки /адипоцити/ се спукват и натрупаните в тях мазнини навлизат в междуклетъчното пространство. От там те се извеждат от организма с помощта на лимфната и отделителна система.

Това е един много ефикасен метод, благодарение на можете да промените формата на тялото си, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания и то без да причинявате вреда на целостта на тъканите.Възможно е да се редуцират до 2 см от обема на тялото за една процедура.

Методът е напълно безопасен и не е болезнен.

Чрез него се постига:


– лечение на целулит
– намаляване обема на мастната тъкан
– корекции на дефекти след операция за липосукция

Акустичновълновата терапия

Един сравнително нов, но доста ефикасен метод за борба с целулита. Той действа едновременно върху два от основните елемента на целулита – променените съединителнотъканните влакна и изпъкналите мастни депа.

Ефектът от процедурата се получава от специфичното действие на акустичните вълни. Те представляват механични или шокови вълни, като се излъчват на пулсове и създават вибрации. Вибрациите атакуват фиброзните нишки около мастните депа в подкожието. Чрез вълните се ускорява и кръвообращението и така много повече кислород и хранителни вещества достигат до засегнатите  участъци. Крайният резултат е значително по-гладка и стегната кожа – това, за което всяка жена мечтае.

Процедурата действа изключително ефективно върху следните зони: корем, бедра, задни части, ханш и ръце.