Как да се справите с арогантен и нахален човек

4611
снимка - pixabay

Арогантните хора са навсякъде около нас. Не само, че са трудни за понасяне, но и е трудно да им дадете урок. Това са личности, с които е наистина трудно да се справиш. Те за изпълнени с негативност и постоянно се самоизтъкват.

Ето няколко израза, които да вмъкнете в разговор с арогантен човек, за да ги накарате да останат без думи.

„Какво те кара да кажеш това“?
Това ще ги накара са разяснят смисъла зад нещото, което току-що са казали. Ако ги накарате да аргументират негативните си твърдения, ще ги учудите и ще ги оставите без думи.

„Ох“
Ако наранят вашите чувства или нечии други, бъдете първият, който да го признае. Така ще ги накарате да осъзнаят вредата, която нанасят с грубостта си, и че са ви накарали да се почувствате зле.

„Знаеш, че майка ми е ……., нали?“
Много често арогантните хора разделят останалите на база раса, сексуална ориентация и всякакви други форми на дискриминация. Те карат другите да се чувстват зле и ги принизяват, за да изглеждат по-добри от тях. Много бързо можете да сложите край на негативното им поведение с този израз. Ще ги шокирате и ще ги накарате да се почувстват много некомфортно. Ще последва бързо извинение и ще видите как ще замлъкнат и ще спрат да говорят негативно.

„Нали знаеш, че не всеки е на твоето мнение?“
Всеки човек има право на мнение. Арогантните хора трябва да осъзнаят, че негатният им начин на мислете не се споделя от повечето хора.

„Обясни ми пак, защо ти да си по-добър от …?“
Арогантните хора постоянно говорят за това колко по-добри са от околните. Ами нека им позволим да обяснят защо! Можете да чуете някои доста интересни отговори. По-вероятно е, обаче, просто да ги накарате да млъкнат и да се засрамят.

„Време е да спреш да говориш“
Повярвайте ми, ако кажете това ще направите много добро. Ще позволите на арогантният човек да се усети колко неверни и негативни неща говори. Недейте да сте груби, но и не им позволявайте да отегчават вас и околните с безкрайните си негативни разсъджения.

„Сигурен съм, че не искаше да прозвучиш толкова арогантно“
Също ще направите добро на човека, ако кажете това. Ще се усетят какво говорят, ще се огледат и ще видят, че околните не ги толерират. Ще им дадете възможност да запазят достойнството си. След това ще можете да насочите разговора към друга, по-позитивна тема и всички ще забравят негативността.