Как изневярата те променя

0
7044

Ако не знаеш какво е чувството да ти изневерят, значи си един от малкото късметлии, които не са го преживявали.

Изневярата е предателство и подигравка с доверието ти. Любовта трябва да е основана на истина, честност, уважение и много други неща. Всеки жадува за истинска любов с партньор, който не лъже, а винаги казва истината, винаги. Дори когато тя боли. Любов, която не те наранява, и човек, който те уважава заради това, което си.

Ако никога не си бил предаван, е лесно да се довериш. Но щом веднъж някой прекрачи границата и го направи, спираш да вярваш на всички. Когато разбереш, че са ти изневерили, се чувстваш опустошен. Представяш си какви ли не неща.

Като например как той и тя си стоят заедно и се присмиват на наивността ти. Чувстваш отвращение, като знаеш че части от него са докосвали както теб, така и нея. Един път влязат ли в главата ти, тези мисли, си остават там завинаги. И изпиташ ли тези чувства веднъж, няма връщане назад.

Такова предателство те кара да се почувстваш несигурен, да изпитваш страх. Изневярата те превръща в някой, който не искаш да бъдеш, в най-лошата своя версия. През главата ти минават всякакви мисли.

Искаш да я видиш, онази с която те е предал. Да разбереш дали е по-висока, по-слаба, по-красива. Искаш отмъщение и веднага измисляш стотици начини, да го направиш. Може и да се почувстваш добре за секунда, но няма да трае дълго.

Истината е, че се нуждаеш от време, за да се „излекуваш”. Време, през което да зараснат всички рани, нанесени от изневярата. Да започнеш да гледаш на света по същия начин както преди.

Изневярата, освен опустошителна и изгаряща, може да бъде и хубаво нещо. Ще те научи да се защитаваш и да бъдеш предпазлив, за да не се нараниш. Да поставяш граници във връзката, когато е необходимо, ако искаш да оцелее.

Едно такова предателство те променя завинаги. Но това не означава, че няма да можеш да обичаш отново. Това е изпитание, през което е трябвало да преминеш, за да станеш по-силна.

В бъдещите си връзки ще си предпазлива и няма да се доверяваш толкова лесно. Но правилния човек  ще успее да разруши стената, която си изградила, и да намери път към сърцето ти.

При всеки времето, необходимо за заздравяването на всички рани, е различно. Но накрая ще се „излекуваш” и ще се почувстваш отново добре. Тъмнината ще изчезне и животът ти отново ще бъде прекрасен и изпълнен с радост.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here