Как реагира всяка зодия в конфликтни ситуации

0
3976

Споровете са нежелана, но и неизбежна част от ежедневието. Напрежението често идва в повече и начинът, по който ще реагираш в подобна ситуация е важен за запазването и похабяването на нерви и емоции. Нека видим как се държи всяка зодия, щом се окаже в центъра на голяма разправия и какво да очакваш, ако влезеш в спор с нея.

Овен – никога не признава вината си. Държи проблемът да бъде решен и изкоренен, но обикновено в разгара на спора обвинява отсрещната страна. След няколко дни, когато му мине, може да получите извинение с половин уста.

Телец – по принцип избягва конфликтите. Когато, обаче, обстановката стане напечена, предпочита всичко да се реши спокойно, може и да избухне, но не го предпочита като опция. Обикновено се сърди и цупи като малко дете, но след известно време му минава.

Близнаци – способни са на всичко, когато са ядосани, затова не ги предизвиквайте или поне не стойте наблизо, когато са ядосани. От обиди до физическа агресия – нищо не им е чуждо. Трудно сдържат гнева си и дълго се сърдят.

Рак – винаги усеща, когато има заформящ се конфликт. Държи нещата да се изяснят с разговори. Не се залъгвайте, може да бъде страшно избухлив, но бързо му минава. Сърди се, но дори тогава е чаровен и обикновено той първи прави крачка към сдобряване с отсрещната страна.

Лъв – никога не пада в боя. Гневът му може да бъде краен, но обикновено стига само до вербална агресия, която е не по-малко лоша. Спори докрай и никога не приема, че е виновен.

Дева – на критиката отвръща с критика. Не приема, че може да греши по отношение на нещо. Споровете решава с диалог и доводи, стабилно подкрепени с доказателства.

Везни – не обича конфликтите, предпочита да приеме, че е виновен, дори това да не е така, само и само да не се стига до по-сериозна разправия. Склонен е да прави компромиси, но ако страстите се разгорещят, обидите му удрят право в целта.

Скорпион – царят на драмата, който понякога дори нарочно предизвиква спорове. Не се притеснява от конфликтите, защото знае, че околните се боят да влязат в спор с него. Могат да направят опонента си на пух и прах само с думи.

Стрелец – бързо пали и бързо му минава. Когато е ядосан, по-добре да не сте му пред очите. Думите му режат като стъкло, склонен е и към физическа саморазправа.

Козирог – по принцип е тих и избягва споровете, но ако го разгневите се превръща в истинска драма куин. Може да хвърля, да чупи, да крещи, всички ще разберат, че е ядосан.

Водолей – първо ще изчака да се изтощите от гняв и след това ще ви срине със земята само с думи. Спокойствието му изнервя отсрещната страна повече от самия проблем, но той просто си е такъв.

Риби – мрази да влиза в спор, защото е твърде раним и чувствителен. Може дълго да мълчи, да прави компромиси, но колкото и да е обиден, ако му се извините, ще ви прости веднага.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here