Home Любов Кратко съобщение към всички, търсещи любовта

Кратко съобщение към всички, търсещи любовта

0
2288

Когато чуят израза „намиране на любовта“, всички веднага започват да си мислят за романтични връзки – минали и бъдещи. Има толкова много начини да намерим любов в живота си. Можем да се влюбим в себе си, в работата си, в природата. Можем да се влюбим в живота, креативността и моменти от него.

Любовта е отговор на това, което живее вътре в нас. Ако се открием към света, ще видим огромна красота. Най-голямата любов, която можем да намерим, е любовта към себе си и към живота.

Намираме любовта в нещата, които познаваме. Живеем на базата на предишните си преживявания и средата, в която сме израснали. Ако снижаваме очакванията си, ще получим по-малко. Ако очакваме повече, ще получим повече. Любовта няма лимит, капацитет и максимален размер.

Любовта е най-силната емоция. Колкото по-отворено е сърцето ви, толкова по-лесно е да го изпълните с любов. Естествено, никой не може да се размине без разбито сърце. Да обичаш означава да рискуваш всичко и да се впуснеш в неочакваното. Любовта се превръща в страхотен учител щом се научим, че да обичаме е смисълът на съществуването ни.

Не е лесно да преодолеем болката от разбитото сърце и да се влюбим отнво. Трудно е да се справим с отхвърлянето, загубата и спомените. С времето, обаче, се научаваме на приемаме тези тежки уроци откъм позитивната им страна. Не трябва да държим любовта вътре с себе си. Да, да обичаме себе си е най-важното нещо. Ако не обичаш себе си, няма как да обича шнякой друг.

Любовта, обаче, трябва и да се споделя със света. Само обичайки ще опознаем себе си и границите на емоционалността и състраданието си.

Любовта означава да споделяш пътя си с някого, отдавайки им себе си напълно, но позволявайки им и да са свободни. Кара те да се отървеш от егоизма. Любовта е нещо, което не можеш да дадеш, без да имаш; нещо, в което не можеш да повярваш, преди да си го изживял; нещо, което не можеш да разбереш, преди да си го осъзнал. Тя е най-силният инструмент във Вселената.

В момента, в който сме родени, ние ставаме част от експеримента, наречен живот. С всяка възможност и проблем научаваме по нещо ново. Всеки човек, който срещаме, ни помага да опознаем себе си по-добре. Всяко преживяване ни прави по-емпатични, грижовни и обичащи. Недейте да гоните любовта от живота си.

Любовта е силата, която ни помага да се справим с пречките и да продължим напред. Намираме любовта на най-странните места. Например, гледаме в очина на новородените и осъзнаваме колко безценни и перфектни са тези същества. Гледаме старите си родители, и си спомняме с любов за всичко, на което са ни научили и сигурността, която ни дават. Любовта може да бъде намерена навсякъде. Тя просто се появява и ни кара да отворим сърцата си за някой нов човек.

Напомняме си колко ни е нужна любов, когато гледаме романтичен филм или четем вдъхновяваща статия. Навсякъде, където погледнем, виждаме нуждата от любов. Любовта е езика на Вселената.

Позволете си да се влюбите силно. Не поглеждайте назад. За да бъдете обичани, вие сами трябва да сте любовта. Не се оставяйте безнадеждността да ви ограничава и да ви кара да затворите сърцето си. Вярвайте с цялото си същество, че заслужавате любов, и ще я получите.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here