Личността на човек се определя от местата, които е посетил и хората, които е обичал

2

Просто така се случи, че в съвременното общество не е обичайно да парадирате с емоциите си, които се считат за „отрицателни“. Обичайно е внимателно да ги скриете или по някакъв начин да ги омекотите. Нека да бъдем честни: случвало ви се е да се преструвате, че не се чувствате тъжни или не ви се плаче. И това е нормално, защото обществото смята, че сълзите и тъгата са знак за „слабост“!

Изобщо не съм съгласна с това. Защото понякога истинската сила се проявява в способността да показваме своите слабости. Признайте своите недостатъци и несъвършенства, признайте, че всички страдаме от болка и плачем понякога!

Може би отдавна сте решили за себе си, че не сте силна личност, защото често се чувствате уморени, плачете и изглеждате объркани. Не е изненадващо, защото в нашия свят, където всички носят маски, демонстрирането на уязвимост е предизвикателство.

Но всъщност свръхчувствителността не означава, че сте слаби. Доста често – вие сте много по-силни от тези, които не свалят изкуствената си усмивка от лицето.
Всъщност вашата личност не се определя от това дали страдате понякога или се справяте с всяко предизвикателство. Или пък от това дали плачете често или не.

Личността на човек се определя от местата, които е посетил и хората, които е обичал. И ако имате хубави спомени в сърцето си и ако хората ви помнят с добро, то значи вие сте истински човек.

Представяме ви още няколко качества, които доказват, че сте истински и силни личности:

Не се нуждаете от одобрението на други хора
Вашата отличителна черта е спокойствието и хармонията със себе си. Знаете със сигурност, че всичко, което ви е необходимо, е вътре в душата ви. И вие знаете своята стойност. Това не означава, че гледате отгоре другите или сте арогантни. Напротив! Не се нуждаете обаче от някой, който да потвърди стойността ви. Силата ви е в способността да вярвате и да знаете, че сте невероятен човек. Вие осъзнавате, че всички сме уникални и красиви по свой начин.

Не понасяте невежеството и предразсъдъците
Винаги се отнасяте към хората като към равни, независимо от раса, сексуална ориентация или религия. И не можете да понасяте онези, които се смятат за по-добри от някого или „по-правилни“. Винаги защитавате роднини, колеги, приятели и дори непознати, ако видите, че към тях се отнасят несправедливо. И вие изобщо не правите това, за да бъдете известни като герой или да предизвикате възхищение, а защото това са вашите идеи за морал и благоприличие.

Обграждате се с честни и лоялни хора
Вие избирате приятелите си много внимателно, защото знаете, че щастието пряко зависи от вашата среда. Цените отношенията и работите усилено, за да не изгубите скъпите за вас хора. За вас е много важно да създадете малък свят около себе си, изпълнен с приятелски и честни хора, които гледат на него по същия начин, както и вие.