Любезните хора винаги казват тези няколко неща

0
1218

„Здравейте“
Никога не забравяйте да поздравите околните. Това кара другите да ви забележат и да ви приемат като позитивен и усмихнат човек. Още повече, в работна атмосфера никога не знаете кой седи в групата – може да се окаже някой важен човек от ръководството, на когото е хубаво да направите добро впечатление.

„Моля“
Това е магическа дума, която трябва да използваме ежедневно. Това променя думите ни от искане към молба и е проява на уважение към човека, с когото говорите. Тази дума може да промени целия тон на разговора, който водите.

„Благодаря“
Никога не забравяйте да благодарите, когато някой направи нещо за вас, което не е длъжен. Бъдете мили и внимателни към този човек и не забравяйте да оцените усилията му. Това е малък жест, който говори много за вас.

„Няма защо“
Когато някой ви благодари, а вие отговорите с „няма проблем“, изглежда сякаш жеста, който сте направили, е бил лесен и без особена важност. Да го замените с тази алтернатива ще покаже на човека, че сте се постарали.

„Извинете“
Ако навлезете в пространството на някого, независимо нарочно или погрешка, е хубаво да се извините за постъпката си. Така ще изглеждате любезни и има по-малък шанс човекът да се разсърди.

„Радвам се да те видя“
Това е нещо, което със сигурност ще се стори приятно на другия човек. Следващият път, когато някой ви попита как сте, не се колебайте да отговорите по този начин. Така ще започнете разговора и комуникацията си с другия човек по позитивен начин.

„Много мило от твоя страна“
Да кажете такова нещо изразява благодарност и смирено отношение. Ще се хареса на другия, защото той ще се почувства забелязан и оценен заради действията си.

„Може ли да те помоля да споделиш мнението си относно…“
Едно от качествата на любезните хора е това, че те винаги изслушват какво имат да кажат околните. Така ще накарата човекът, към който е отправено запитването ви, да се почувста значим и сякаш думите му имат значение. Така ще оставите добро впечатление у него.

„Мога ли да ти помогна с нещо?“
Да игнорирате човек, който има трудности с нещо, е знак за липса на съпричастност. Да предложите помощта си не е просто любезно, ами чисто човешко качество. Според проучвания, хората, които помагат на околните, са по-щастливи.

„Забелязах колко те бива в …“
Повечето любезни хора не говорят само за себе си, а намират начин как да включат останалите. Един хубав начин да започнете разговор е да направите комплимент на някого и да му зададете някакъв въпрос. Това ще ви представи в добра светлина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here