Навиците на продуктивните хора

0
453

За тях продуктивността е приоритет – те познават естеството на работата си и знаят как да спестят най-много време и да не се разсейват от това, което се случва около тях. знаят и как да се абстрахират от шумовете, така че да са напълно концентрирани.

Те се фокусират върху това да са по-щастливи – едно от нещата, които много дърпа хората назад, е начинът им на мислете. Колкото по-щастлив е един човек, толкова повече енергия и мотивация намира, за да постига целите си и да се движи напред. Обратното също важи.

Те спортуват често – да, всички знаем за множеството ползи на това човек да спортува. Дори 30 минути на ден ще помогнат не само на синтеза на хормоните на щастието в тялото ви, но и ще ви дадат малко тишина, спокойствие и възможността да се вглъбите в мислите си.

Те не забравят да си почиват – да знаете как да поставите всичко на пауза е изключително важно. Когато трябва да останете концентрирани за дълго време, после задължително трябва да си дадете почивка, за да можете да си починете.

Ако постоянно напрягате мозъка си до краен предел, накрая той ще спре да функционира и да възприема. Така само ще си загубите времето, без реално да напредвате с работата.

Винаги работят до прозореца, ако е възможно – не всяка фирма ще ви позволи сами да си изберете офис. Ако обаче имате тази възможност, възползвайте се и си изберете работно място до прозореца.

Дългото време на тъмно повишава мелатонина ви и в резултат на това ви се доспива. Ако наистина ви се налага да работите на тъмно, опитвайте се често да излизате навън на свеж въздух.

Те се отделят от електронните устройства – това може да ви прозвучи странно, нали все пак за да работи човек, трябва да е в Интернет или на компютъра. В свободното си време, обаче, човек е важно да изключи мозъка си и да се фокусира върху други неща, за да е по-продуктивен на следващия ден.

Колкото и да е изкушаващо да прегледате Фейсбук или да си помогнете с работата за следващия ден, опитайте се да почетете или да прекарате време с близките си.

Те правят само по едно нещо – много често грешно свързваме продуктивността с това да правим по много неща наведнъж. Това схващане е грешно, защото човек не може ефективно да се концентрира върху повече от една задача.

Когато едновременно пишете репорт, проверявате мейлите си и говорите с колега, вие не вършите нито едно от тези неща ефективно, а и мозъка ви се пренатоварва. Опитайте да се фокусирате само върху едно нещо във всеки даден момент и ще видите, колко по-бързо става всичко и колко по-малко време губите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here