Най-добрите съвети, които съм получила от свекърва си

2271

Свекървите са странно нещо. Не всеки се разбира с тях и сякаш постоянно ни критикуват и никога не сме достатъчно добри за тях. И все пак, има някои неща, за които трябва да се вслушваме в тях. Ето най-добрите съвети, които моята свекърва ми е дала през годините:

Традициите – човек не трябва да поставя родителите си преди човека до себе си. Недейте да им отделяте толкова внимание, ако това ще попречи на връзката ви с любимия ви човек. Не настоявайте да продължавате семейните традиции, ако това е неприятно за семейството ви. Грижете се на първо място за собственото си семейство.

Бъдете си приоритет – човек трябва да се грижи първо за себе си, за да може да се погрижи за околните. От време на време си взимайте по няколко часа почивка, за да презаредите и да сте отново функционална и изпълнена с енергия. Започнете ли да се неглижирате, ще започнете да се чувствате зле и проблемите в семейството ще се появят.

Имайте пари настрани – човек винаги трябва да си има лична банкова сметка със спестени средства за всеки случай. Никога не знаете какво ще ви се случи в живота, а човек е хубаво да е подготвен.

Използвайте масло – маслото никога не е излишно в една къща. Недейте толкова да се пазите от калориите, веднъж се живее. Пък и всичко става в пъти по-вкусно, когато използваме масло.

Малките неща са важни – в един брак винаги има какво малки спорове, така и огромни скандали. Човек трябва да обича повече, да се смее повече и да прощава по-бързо. Това е основата на всяко стабилно семейство. Малките неща около нас са важни и не бива да позволяваме на моментните неудачи да заслепяват радостта ни.

Чистене – вземете си прахосмукачка робот. Може да са скъпи, но това е най-добрата инвестиция, която някога ще направите. Дава ви повече време със семейството, спестява скандалите относно чий ред е да мине с прахосмукачка и намалява стреса значително. Освен това, домът ви винаги ще изглежда перфектно.

Никога не си лягайте скарани – каквото и да се случва, оставете скандалите извън спалнята. В крайна сметка, важното е, че се обичате. Всичко друго е второстепенно.

Щом дойде време за сън, оставете всичко друго на пауза и просто прегърнете любимия си човек. Няма нищо по-лошо от това, да си легнете скарани, защото и на следващия ден ще се събудите скарани. Просто се обичайте. Това е тайната на щастливия брак.