Нестандартни начини за справяне със стреса

0
1021

Стресът в живота ни е все повече и ни става все по-трудно да се справяме с него. Ето няколко нестандартни тактики, които могат да ви помогнат да започнете да живеете по-спокойно:

  • Преоткрийте природата – помните ли, че като деца всяка разходка из природата е била страхотно приключение? Едно от най-лошите неща, които ни носи забързаното ежедневие, е това колко сме откъснати от природата и от естествения начин на живот. За съжаление много хора прекарват почти цялото си ежедневие вътре.

Да прекарвате повече време сред природата ще ви напраи по-продуктивни и ще помогне на мозъка ви да си почива повече. Според проучвания честите, разходки навън дори подобряват паметта. Трябва отново да си спомним откъде сме дошли и да прекарваме време навън, за да живеем по-спокойно.

  • Давайте повече – повечето хора не се сещат за благотворителността като начин да се справят със стреса и все си мислят, че нямат време. Истината е, че да прекарате известно време доброволствайки ще ви помогне да се почувствате по-добре емоционално и ще ви успокои. Ще ви помогне да осъзнаете, че проблемите ви не са особено големи в сравнение с трудностите, които имат много хора. Така ще погледнете по-обективно на нещата и ще намерите по-адекватно и логично решение за справяне с препятствията. Да, не винаги е лесно да се намери време за благотворителност и може да не знаете откъде да започнете. И все пак се опитайте. Няма нищо трудно в това да отделите 5 минути и да нахраните някое бездомно животно, а това ще ви накара да се почувствате по-добре от която и да е терапия.
  • Работете, за да разрешите конфликтите си – много хора не осъзнават колко стрес им носят конфликтите с околните. Да чувствате напрежение във връзките си с колегите си или с хората у дома е едно от нещата, които най-много ни напрягат. Замислете се. Затворете очи и си помислете за някоя щастлива възка в живота ви, която не ви носи никакви проблеми и в която няма конфликти. Без да се осъзнавате, напрежението напуска тялото ви и се усмихвате. Сега се замислете за човек, с когото изобщо не се разбирате и ви е трудно да комуникирате нормално. Усещате ли как изведнъж се напрегнахте значително? Ето това е разликата между това да имаме щастливи пълноценни връзки и такива, коите не вървят.

Да, стресът е огромен проблем, от който все повече хора страдат. Преди да посегнете към успокоителните и терапията, опитайте тези прости неща и вижте дали няма да се почувствате по-добре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here