Home Всички статии Не забравяйте, че женствеността е най-голямата ви сила

Не забравяйте, че женствеността е най-голямата ви сила

1212

Има няколко мита, които не позволяват на една жена да се чувства пълноценна и щастлива.

Щастието на жената до голяма степен е свързано със способността й да бъде женствена, защото именно в това е нейната сила. Не го забравяйте! Женствеността е качество, което ни е дадено от природата, затова тя трябва да бъде развита сама по себе си и да бъде приета от останалите.

Но…има няколко мита, които до днес не позволяват на една жена да се почувства пълноценна и най-важното – да направи тази много важна стъпка към нейното щастие.

Първи мит- Жената е сексуализирана. Образът на сексуалното, предизвикващо желание тяло се използва в рекламата, медиите и киното. Нейната физическа привлекателност буквално е обявена за основна ценност. Наслаждането на естетическата красота е абсолютно нормално, но не и когато е наложено като единствена ценност. Тя включва и една задължителна характеристика – младостта.

Една жена отваря всяко списание и вижда 18-годишни тийнейджъри да рекламират козметика, дрехи, бижута, буквално всички атрибути на щастлив и жизнен живот. Красотата и младостта са извисени в култ. Какво се случва в резултат на това? Една жена участва в борбата със собственото си тяло и възраст.

Въпреки че в действителност възрастта е прекрасна. С нея идва опитът и вкусът към живота. Не само тялото ви, но и вътрешното състояние се променя. Ставате по-мъдри, по-интересни, по-дълбоки. И колкото по-възрастни сте, толкова повече шансове имате да срещнете човек, който се интересува от вашата личност. Оценявайте себе си, тогава другите ще ви оценят!

Искам да споделя още едно наблюдение – възрастните мъже се обграждат изключително много с млади момичета не от желанието да бъдат с „младо тяло“, а от несигурността в себе си и невъзможността да преминат към по-зряло ниво на отношенията. По правило те нямат абсолютно нищо, което да дадат в замяна на лично ниво.

Втори мит- Една жена задължително трябва да бъде независима и самодостатъчна. Изградете кариера или започнете любимия си бизнес, за да се разкриете творчески. Да бъдеш независим означава да се осигуриш достатъчно финансово, за да не зависиш от мъж при никакви обстоятелства. Трябва да се занимавате със собствен бизнес, за да не спрете да бъдете интересни. В противен случай можете да бъдете сочени с пръст.

В резултат на това една жена се присъединява към надпреварата за признаване, често се превръща в нещо като „желязна дама“, която изглежда и се държи така, сякаш няма нужда от никого и нищо. Въпреки че това, разбира се, не е така.

Прекрасни жени, това, че някой ви позволява да се грижите за себе си, не означава да сте слаби. Това означава да сте изискани, харесвани, желани. Много по-важно е да не свеждате всичките си интереси само до интересите на мъжете. Бъдете себе си, занимавайте се с това, което ви интересува. Влюбете се в живота и не забравяйте, че сте по-нежните половинка в света!

Трети мит- Една жена трябва да се омъжи и да има бебе. Ако тя не е направила това преди 30-годишна възраст, това означава, че определено нещо не е наред с нея. За съжаление обидната дума „стара мома“ все още се среща в нашия език.

Желанието на жената да има бебе не се взема предвид съзнателно, както и фактът, че зрелите хора имат най-големи шансове за силен и щастлив брак. Следователно една жена бързо започва да търси мъж, за когото може да се омъжи, а не когото може да обича от все сърце и с когото иска да прекара целия си живот.

От ранно детство на децата и особено на момичетата се казва, че те са буквално задължени да служат на нечии други желания и да отговарят на нечии очаквания. Махнете това от главата си веднага! За да изградите щастливи отношения с другите, първо трябва да ги изградите със самите себе си!

Далеч не винаги на 25-годишна възраст човек знае точно какво иска. Дайте си възможност да го разберете! И е забравяйте, че женствеността е най-голямата ви сила!

Don`t copy text!