Не си длъжна да се оправдаваш пред никого за следните 16 избора, които правиш

0
3005

Всеки сам решава как да управлява живота си и макар този на дамите да се гледа под зорко око от обществото, момичета, вие живеете за себе си, не за него. Не дължите обяснения на никого, освен на себе си, така че стига с това „какво ще кажат хората“!

Ето 16 избора, които си направила и не си длъжна да се оправдаваш пред никого за тях!

1.За политически и религиозни възгледи – въпрос на личен избор и преценка. Вярвай в това, което те кара да се чувстваш добре.

2.За любовните ти отношения – единствения човек, който знае как се чувстваш, си ти самата. Никой не може да направлява желанията ти и да заповядва на сърцето ти, така че изборът е изцяло в твои ръце. Така или иначе, след това ти изживяваш всички емоции, които вървят ръка за ръка с въпросната връзка…

3.За това, че си без партньор – вероятно постоянно чуваш критика от близките си по този въпрос. Е, по-добре с подходящия, отколкото с първия срещнат, нали така? Ти сама трябва да прецениш с кого искаш да бъдеш и дали си готова да се обвържеш. Това личен избор, в който никой няма право да се меси.

4.За извиненията, които не дължиш – извинението трябва да се поднася искрено, ето защо, ако си убедена в правотата си или не смяташ, че си обидила някого, не си длъжна да се извиняваш и никой не може да те накара да го направиш.

5.За това, че не се придържаш към общото мнение, а имаш свое собствено – имаш смелостта да заявиш позицията си, бъде горда с това.

6.За това, че не искаш да участваш в интриги – избираш да стоиш настрани от клюките и това е твое право.

7.За хората, които идват или си отиват от живота ти – знай, че винаги, когато се почувстваш зле заради даден човек, можеш да го изтриеш от живота си, както и да отидеш при този, който те кара да се чувстваш щастлива.

8.За визията ти – единственото, което има значение е да се чувстваш добре в собствената си кожа. Не се съобразявай с ничие мнение. Само ти може да решиш дали да пазиш диети, да се храниш с бургери или с краставици. Можеш да промениш стила, прическата си, каквото поискаш, стига образа в огледалото да ти хареса.

9.За дома ти – дали живееш при родителите си, при приятелка или сама, не е работа на никого. Имаш съответните причини да си на това място, ето защо никой няма право да те съди за избора, който си направила.

10.За работата ти – може би си открила призванието си и работиш онова, в което те бива най-много, а може и все още да не и да правиш нещо, колкото да изкарваш прехраната си. Срамна работа няма, трудиш се честно и почтено и никой не може да обели и дума за това. Важно е да си доволна от избора си, а какъв е той, е само твоя работа.

11.За парите, които изкарваш и с които живееш – няма нужда никой да знае колко получаваш или колко харчиш. Сама можеш да разпределят бюджета си и да живееш спрямо него.

12.За времето, което обичаш да прекарваш сама – всеки човек има нужда да прекарва малко време в уединение. Време, в което да преосмисли живота си, изборите, които е направил, бъдещите дни. Никой не може да те критикува за количеството време, което отделяш за себе си или за начина, по който го прекарваш.

13.За това каква съпруга и майка си – всеки влиза в тези роли по различен начин, според индивидуалните привички, които е получил самия той. Ако смяташ, че нещо е правилно, значи е. Ако се съмняваш може да поискаш съвет от най-близките си хора и от никой друг.

14.За интимния ти живот – това са отношения, в които участвате ти и половинката ти, никой друг. Ето защо, какво правите е ваша работа и ничия друга.

15.За стремежите и амбициите ти – хората, които ти мислят доброто, ще подкрепят идеите и целите ти, колкото и необичайни да са те. Всички останали нямат право да ти се бъркат.

16.За оптимистичната си нагласа към живота – това е най-хубавото нещо, което може да носиш в сърцето си, никога не се отказвай от него и се пази от всички, които опитват да те заразят с негативна енергия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here