Никога не бива да казвате на силната жена тези 9 неща

12239

Ще ги срещнете където и да отидете. Силните жени са във всеки град и във всяка държава. Те могат да бъдат всичко, което поискат, и не смейте да им казвате обратното.

Силните жени крепят света. Те дават живот на следващите поколения и отговорността да ги възпитат лежи изцяло на раменете им.

Силните жени са вдъхновяващи, отговорни, предприемчиви, устойчиви и имат изключително голямо достойнство. Те имат огромен списък с неща за правене и няма да срещнете никой, който да работи по-усърдно от тях.

Силните жени ценят мнението ви, дори да са несъгласни с него. Една силна жена би предпочела да работи с вас, вместо срещу вас. Точно като адвокат, тя е винаги подготвена да изложи позицията си, за да видите нещата от нейната гледна точка. Ако не можете да го приемете и разберете, по-добре се махнете от нейния път.

Независимо дали познавате силни жени или не, има много малки неща, които не осъзнавате за тях. Ето 10 неща, които ще накарат разговорът със силна жена много бързо да ескалира, ако имате глупостта да ги кажете:

„Просто спри“

Не можете да спрете една силна жена, така че защо изобщо опитвате? Ако е по средата на нещо, най-добре я оставете да приключи. Независимо дали излива чувствата си или е по средата на някой важен проект – ако има енергията да свърши нещо, тя ще го направи. Ако има трудности в работата или предложете помощ, или просто се пазете от пътя.

Ако и кажете да спре докато говори, това е изключително грубо. Вместо това кажете каквото искате след като тя вече е изложила мнението си. Така ще бъдете чути и няма да проявите неуважение.

„Какво си мислеше?“

Дори да мислите, че е трябвало да направи нещата по различен начин, това не е начина да го кажете. Изглежда все едно че я обвинявате и ще я накарате да заеме отбранителна позиция. Просто ще си навлечете много проблеми на главата.

„Ти си луда!“

Може да е емоционална и това да не ви харесва, но не е луда. Силните жени говорят и действат с размах. Да я определяте като луда е много грешно и означава, че изобщо не я разбирате.

„Не можеш“

Това е много добър начин да я мотивирате да направи нещо, защото силните жени мразят да им казват какво не могат да направят. Само защото вие така си мислите не означава, че тя не може да направи нещо. Със сигурност ще ви докаже точно обратното, и то с гръм и трясък.

„Защо не може да си като…“

Всяка силна жена е единствена по рода си и притежава силна индивидуалност. Спрете да я сравнявате с когото и да било. Тя си има свой собствен критерий за нещата. Няма нищо общо с предната ви шефка, приятелка, любовница, майка, сестра, леля и прочие. Силната жена може да се промени, но ще го направи за себе си, а не за вас. Никога не я карайте да бъде нещо, което не е.

„Подреди си приоритетите“

Тя постоянно мисли за приоритетите си и поставя важните неща на първо място. Това, че не сте нейн приоритет в момента, не означава, че не се е концентрирала върху важните неща.

„Това не ти трябва“

Сякаш никога не сте си купували нещо само защото ви е харесало. Силната жена има правото да прави каквото си поиска. Вероятно знае с точност до стотинка какво може да си позволи. Оставте я да се наслаждава на малките неща в живота, като например нова покупка. Още по-добре – вижте какво харесва и следващия път и направете подарък.

„Много питаш“

Силните жени питат, защото трябва да знаят. Независимо дали е за да се информира или за да ви разбере по-добре – оставете я да задава въпроси. Тя има нещо в предвид с тези въпроси и тази ваша забележка няма да я спре ни най-малко.

„Успокой се“

Това е като да дразниш мечка, да сипеш масло в огъня и да запалиш фитила на динамит едновременно. Ако преди това не ви е била ядосана, сега със сигурност е. Постъпете по друг начин – например я помолете спокойно да обсъдите въпроса или я попитайте защо се пали толкова. Да пренасочите нейната енергията в намиране на решение на проблема е страхотно, стига да и дадете време да излее емоциите си.