Home Всички статии Някои мечти са като звездите – недостижими. Но колко е хубаво да...

Някои мечти са като звездите – недостижими. Но колко е хубаво да вдигнеш очи и да видиш, че те винаги са там

1221
Как да се сдобиете с всичко, което поискате
Снимка - Pixabay

Винаги идва момент в живота, когато осъзнаваме каква е целта ни. Може да се случи във всеки един момент, но обикновено е когато човек е направил някаква голяма промяна в живота си – да се е преместил в нов град, да е сменил работата, да е заминал на околосветско пътешествие, да е започнал да пише книга.

Каквато и да е причината, започвате да искате да промените и други неща в живота си, за да постигнете и други свои мечти. За съжаление, огромната бездна между това, което искаме, и реалността спира много хора от това да преследват мечтите си. Така, те продължават да живеят както и преди това и в крайна сметка мечтата им умира.

Ако сте открили истинската си страст, не оставяйте ентусизмът ви да умре. Предлагаме ви 7 начина как да се справите с бездната и да постигнете всичко, което някога сте искали!

Не се поддавайте на страха

Със сигурност сте чували поговорката ‘‘няма нищо по-страшно от самият страх‘‘. Сещайте се за нея ако се колебаете как да постъпите. Повечето хора ги е страх единствено от неизвестното. Това е нещо нормално и човешко, да ги е страх, когато нямат контрол върху ситуацията. Най-добрият начин да се справите с това е да се гмурнете в приключението и да го мислите по пътя. В крайна сметка, не знаете какво ще стане ако не се осмелите да пробвате.

Ако нещо ви плаши, то най-вероятно е добра идея да го направите. Спомняте ли си колко ви беше страх първият път като отидохте в лунапарк? От влакчето на ужасите например. В крайна сметка, след като се качихте веднъж, после искахте пак и пак. Да следваш мечтите си е същото. Никога няма да разбереш какво те очаква ако не пробваш.

Забравете стигмите за това какво е нормално

Много хора не следват мечтите си, защото искат да водят ‘‘нормален“ живот. Каквото обаче е нормално за един, може да е изключително странно за друг. Някои хора са родени за работа зад бюро, други за социална работа и тн. Не оставяйте идеята за „нормално“ на обществото да определя как да живеете. Следвайте сърцето си, а не стадото.

Не слушайте какво ви говорят останалите

Това звучи грубо, но е факт – ако живеете слушайки останалите, дори да успеете да ги направите щеастливи, то вие ще сте нещастни. Обичаме да казваме на останалите какво да правят, защото ни дава чувство за сила и контрол. Истината е, че никой не знае кое е най-добро за теб по-добе от теб самият.

Вярвай в себе си и остави сърцето си да те води в правилната посока. Няма значение колко откачени изглеждат мечтите ви. Следвайте собственият си път и всичко ще си дойде на мястото.

Спрете да търсите одобрението на околните

Това е пряко обвързано с предната точка. От малки родителите ни и учителите ни ни учат винаги да се посъветваме с някого преди да направим нещо. Ако ни кажат, че нещо не е добра идея, започваме да вярваме на преценката и съветите на останалите. В крайна сметка, обаче, ако не искате да ви критикуват, то не трябва да правите или казвате нищо.

Имате нужда само и единствено от собственото си одобрение. Не можете да направите всички доволни, затова не се и опитвайте. Правете това, което ви прави щастливи, а нека останалите да преценят дали да се радват за вас или да ви завиждат. Завистта е вид ласкателство – хората завиждат, че нямат куража да направят същото с живота си като вас.

Свикнете да ви е неудобно

Човеците обичат да им е спокойно и удобно. Ако стоите обаче в зоната си на конфорт постоянно, няма да прогресирате и няма да израснете. Много често, за да постигнете мечтите си трябва да направите някаква промяна в живота си. Нищо няма да се промени като продължавате да вършите едно и също.

Ако не сте удовлетворени от работата си – напуснете. Вие не сте дърво, можете да се преместите когато си поискате. Много успешни хора са изживявали куп трудности и неудобства за да стигнат там, където са. Като предизвиквате себе си ставате човека, който искате.

Вярвайте в себе си

Представете си какво бихте могли да постигнете ако вярвахте в себе си. Не е нуждо да знаете как точно да стигнете от точка А в точка Б, важно е само да вярвате, че можете. Ако наистина вярвате в мечтата си, нищо друго не ви е нужно. Трябва да вярвате, че сте достатъчно умни, смели, находчиви и здрави. Нашият мозък има уникалната способност да материализира мислите ни. Можем сами да изградим реалността си.

Ако повярвате в мечтата си, няма какво да ви спре да я постигнете.

Фокусирайте се върху любовта

Любовта е обратното на страха. Обичайте себе си, останалите, околната среда. Каквото отдаваш от себе си на света, това ще получиш в замяна. Всеки човек се ражда само и единствено с любов в сърцето си. Чувства като завист, злоба, стрес и агресия са научени в последствие. Ако успеете да правите всичко с любов, то позитивната енергия ще ви се върне. Любовта е отговорът!

Практикувайте тези съвети и гледайте как постигате всичките си мечти.

Don`t copy text!