Няколко истини, които ще ви помогнат в лоши дни

831
Девет неща, които емоционално силните хора никога не правят
Снимка - Pixabay

Чувствали ли си се някога, меко казано, извън форма? Какво правите обикновено в такива моменти? Може би се затваряте вкъщи и се скривате от света? Или пък си изкарвате гнева на любимите хора? Следващият път, когато имате лош ден, просто си спомнете за една от тези истини.

„Аз съм важна/важен“

Да, така е. Вие сте важни и много ценни. Всеки човек е уникален и има своята мисия в живота. Вие можете да повлияете на хората около вас. Така че вървете и направете нещо хубаво на някой познат или дори непознат. Изпратете писмо с благодарност или просто топли думи. Ако някой от приятелите ти има труден момент в момента, потърсете го и му помогнете.

Ще имам и други лоши дни

Такива дни са само част от живота ни. За да оцелеете, трябва да бъдете по-мили със себе си. Направете нещо, с което да се развеселите. Няма значение какво- купете си нещо ново, ароматно кафе, поредица от добри стари филми, разговаряйте с приятел, разходете се. Почувствайте щастието.

„Не всичко, което блести е злато!“

Картините, които виждаме в социалните мрежи, невинаги са верни. Като правило, хората дават на света перфектния образ на себе си: без проблеми, слабости и недостатъци. И това е напълно нормално. Помнете, че пред вас има само едно изображение и не знаете какво стои зад това. Не се самосъжалявайте и не се ядосвайте, че вашият ден е лош, а другите пак са си постнали щастлив пост в социалната мрежа. Не знаете какво преживяват те.

Поговорете с някого, ако се чувствате зле

Има само един начин да оцелееш от неприятностите, объркването или неудобството: говорете с някой, на когото вярвате. Докато това не се случи, това е като да си в тъмна пещера, входът на който е покрит с тежък камък. Приятен разговор, като че ли ще премести този камък настрана и в пещерата ще започнат да проникват слънчевите лъчи. И вие веднага ще осъзнаете, че сте важни и не сами. И че се справяте по-добре.

От най-киселите лимони, които животът ни поднася, можем да си направим лимонада. Нали?

Великият успех е краят на дългото пътуване.

Каквото и да ви кажат, отнема време да се излекувате, да пораснете, и като цяло, всяка голяма промяна не тава веднага. Всеки ден правете една малка крачка към целта и бъдете любезни към себе си- особено в най-лошите дни. Вярвайте! И не спирайте да вървите напред!

Сега си починете и си направете заключения. Какво научихте в тази ситуация? Какво е най-важно за вас?