Home Всички статии Няколко положителни неща, които могат да ни направят нещастни

Няколко положителни неща, които могат да ни направят нещастни

1107

Това може да ви прозвучи парадоксално, но някои позитивни неща и събития могат да ни направят нещастни.
Проблемът е, че хората са много различни. И ако едно нещо се смята за положителен стимул и причина за радост за един човек, за друг може да се окаже изключително излишно безпокойство.

Успехът на приятелите в социалните мрежи
Да, много е приятно да се наслаждаваш на успеха на друг приятел, но понякога с времето се чувстваш така, че всички наоколо са успешни и изпълнили целите си и само ти стоиш на едно място. И всичко това, защото не трябва постоянно да се сравнявате с другите. Единственият човек, с когото трябва да се сравните, е себе си от миналото.

Ориентация на целите
Процесът не е нищо, но резултатът е всичко. Това е много добра практика, но понякога може да си мислите, че не сте постигнали нищо голямо в живота си, а само малки незначителни неща – да се живее с такава философия е много трудно.

Прекалено много усилия да се „грижите за себе си“
Разбира се, трябва да се поглезите. Но само от време на време. И когато се превърне в обсебваща нужда – това вече може да ви влияе негативно. Това е същото като да имаш лош навик и да страдаш от редовно оттегляне.

Недостатъчно пари
Да, щастието не може да се купи за пари, но спокоен живот без стрес, който може да стане основа за щастие върви ръка за ръка с парите. Така че в нашето общество е трудно да живеем без пари. А в някои случаи е напълно невъзможно. Въпреки това, финансовите проблеми често стават основната причина за разваляне на връзките, например.

Вълнуващи ситуации
Да, те мобилизират някои, но в други оставят усещане за натискащо безпокойство, което пречи на нормалния живот. Същото важи и за собствените им очаквания за резултата. Очакването е едно, а тревожността – друго.

Излишно свободно време

Много е добре, че го имате. Лошо е, ако не знаете къде да го похарчите. И се срамувате от факта, че изобщо имате това време, въпреки че бихте могли да го посветите на нещо наистина полезно. Типична ситуация за работохолик.

Комплименти
Много хора не обичат комплименти, те дори ги дразнят. Понякога си мислим, че хората казват добри думи за нас, без да ги мислят и това ни наранява. Във всеки случай комплиментът не винаги достига целта.

Don`t copy text!