Няколко правила за парите, които е хубаво да запомните

0
1053

Погасявайте кредитните си карти всеки месец

Колкото повече бавите вноските по кредитните си карти, толкова по-голяма става лихвата. Всеки изпуснат срок ще ви струва още и още пари, които всъщност няма никаква необходимост да плащате. Точно заради това, кредитните ви карти трябва да са ви финансов приоритет.

Спестете колкото за разходите ви за живот за шест месеца

Повечето хора нямат никакви спестени пари за всеки случай. Трябва да определите колко точно харчите месечно. Седнете и запишете на лист всичките си разходи. След това всеки месец отделяйте някаква сума, за да имате пари ако нещо се обърка.

Опитайте се да изкарате един месец без харчене

Опитайте се за един месец да не давате пари за нищо друго, освен за сметки и храна. Спестете всички пари, които не сте изхарчили. Не само, че за кратък период от време ще съберете достатъчно, за да имате за всеки случай, но и ще видите колко много харчите за ненужни малки глезотии.

Направете си месечен бюджет

В днешно време всичко е електронно и с карта и е много лесно човек да изпусне края на това колко и за какво харчи, както и колко пари всъщност получава. Да си направиш бюджет може да изглежда малко сложно, защото повечето хора имат по повече от една банкова сметка, която ползват. Не е нужно да е нещо сложно и точно до стотинка, но е важно да планирате.

Изплатете кредита си

Колкото повече време минава, толкова по-голям проблем стават неизплатените кредити. Опитайте се да предоговорите условията на заема си, защото това може да ви спести пари. Опитайте се да го погасите колкото се може по-бързо, за да спестите малко пари от лихви.

Вземете си здравна застраховка

Много хора смятат, че здравните застраховки са нещо сложно или ненужно. Истината е, че в случай на беда те може да са ви от особено голяма полза, особено ако живеете в страна без солидно здравно осигуряване. Така ще сте по-спокойни и подготвени.

Инвестирайте в недвижими имоти

Все повече хора отлагат покупката на собствено жилище и избират да вземат под наем, защото е по-лесно и не така обвързващо. Истината е, че недвижимия имот е актив, чиято стойност в дългосрочен план само се покачва. Собственото жилище не е само за богаташи! Ако нямате парите, винаги можете да вземете ипотечен кредит. Единственото, което ви е нужно, е сумата от 20% от цената на имота.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here