Няколко съвета как да изпълните потенциала си и да надскочите очакванията си

0
786

Кой не иска да е по-добра версия на себе си? С малки промени в начина си на мислене можете да достигнете упехи в професионален и личен план, за които даже не сте си мечтали. Ето как:

Гледайте на себе си като на продавач
Всеки продава нещо. Когато ходите по срещи, продавате себе си. Когато ходите по интервюта за работа – продавате уменията си.
Когато „продавате“, бъдете прозрачни, чести и директни. Не си губете времето с хора, които и без това не ви харесват. Да продаваш не означава да гледаш колко хора не искат продукта ти, а да намериш тези, които мечтаят за него.

За да сте по-самоуверени подобрете уменията си
Ако не вярвате в себе си, колкото и мотивационни книги и статии да четете, нищо няма да помогне. Единственият начин да станете по-добри е да станете по-добри в нещо. Как да го направите? Четете, действайте, виждайте резултати и повтаряйте. Самоувереността ви ще расте малко по малко всеки ден.

Ценете приятелите си
Хората са социални животни. Ако сме самотни, умираме по-рано и се чувстваме зле. Може да ви се струва, че нямате нужда от приятели, но това не е така. Бъдете мили с околните. Уважавайте приятелите си и техните занимания. Хората се променят, но връзките между тях се запазват.

Не вярвайте на всичко, което видите
Живеем в свят, в който всеки се показва. По телевизията, в социалните медии, навсякъде. Тези хора изглеждат перфектни, но само на пръв поглед. Не че трябва да бъдете цинични, но не се връзвайте на всяка една перфектна снимка, качена във Фейсбук.

Научете се да обичате критиките
Когато някой ви критикува, трябва да му благодарите. Защо? Това ви действа като гориво.
Можете да използвате тези критики за да подобрите себе си. Ако пък критиката е безпочвена, то вероятно ще ви ядоса, което също е нещо хубаво. Този яд ще ви накара да им покажете, че не са прави.

Ако не можете да се грижите за тялото си, не можете да се грижите за нищо
Независимо дали ви харесва или не, не контролирате здравето си напълно. Можете единствено да му помогнете, като ядете здравословно, тренирате и не го неглижирате.
Трябва да превъзмогнете мързела си и да се вземете в ръце.

Не става дума да отидете на фитнес за седмица и да се откажете. Означава да се отдадете на идеята да живеете здравословно. Все пак, ако не можете да отделите внимание на себе си и да се вземете в ръце, то какво можете да контролирате?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here