Обичай хората такива, каквито са, а не такива, каквито искаш да бъдат

2066

Чудили ли сте се някога какво ще се случи, ако всички хора започнат да се разбират само с поглед? Отговорът на този въпрос е очевиден: броят на кавгите между приятели ще намалее, ще има по-малко разводи и хората просто ще започнат да живеят много по-приятелски помежду си.

Оказва се, че ключът към успешната връзка е по-лесен за намиране, отколкото си мислим.

За целта не е необходимо да посещавате скъпи консултации с психолог или да слушаме дълги курсове по психотерапия. Не е нужно дори да общуваме с човека, с когото искаме да установим връзка.

Така че тайната е много проста: обичайте този човек такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто искате да бъде.

Хората често прилагат навика си да налагат своята гледна точка и възгледи на света около тях. Но разберете, че никой друг не е в състояние да види този свят като вас, да обича като вас и да се чувства като вас! Затова…

Обичайте го заради това, кой е той всъщност!

Ако искате да изградите добри отношения с другите, започнете със себе си. За да започнете, изградете връзка със себе си. Не забравяйте да се отнасяте с любов, дори в лошите дни.

Опитайте се да разберете защо се чувствате по определен начин: мислите, пишете, водете си дневник. Опитайте се да опознаете себе си по-добре. Само така ще можете да опознаете и човека до вас и да го приемете такъв, какъвто е.

Не реагирайте, а само разсъждавайте!

Преди да успеем да разберем какви всъщност са връзките, родителите ни учат как да реагираме на тях. Като дете се научих да съдя другите хора, да ги обвинявам, презирам и измислям обидни прякори за тях. Но в една истинска връзка не трябва да обвиняваме постоянно другите. Трябва да ги приемем.

Ако смятате, че нечии действия или думи ви смущават, попитайте се защо се случва това. Опитайте се да разберете каква вътрешна рана е претърпял този човек.

Отделете време преди да реагирате. Помислете за това. Дишайте. Отнасяйте се към другия човек с уважение. Приемете визията му за света.

Неправилно е да обичаме другия човек само когато той се отнася добре с нас!
Неправилно е също да обичаме човек само когато той е близо до нас.

Всички сме научени, че безусловната любов е най-висшата форма на любов. Но изглежда, че по пътя към нея сме загубили основния компонент на такава връзка – разбирането. Романтиката постепенно напуска връзката и все повече хора се чувстват изгубени и нещастни в отношения, в които са в безизходица.

Затова ви призовавам да обичате истински хората, с които изграждате отношения, да ги приемате такива, каквито са. И най-вече – да обичате себе си!