Осъзнайте, че можете да имате всичко само ако сте здрави

7146

Вярно е, че не знаем какво имаме, докато не го загубим, но също така е вярно, че не знаем какво сме пропуснали, докато не пристигне.

Въпреки че този анонимен цитат може да се отнася до романтичните отношения, той може да се прилага и за добро здраве в живота.

Знаем, че да имаш добро здраве е важно, но все пак отлагаме, когато става дума за ежедневна грижа. Обществото, в което живеем, прославя моменталното удовлетворение и забелязва големите неща, но свежда до минимум малките неща, които правят живота наистина значителен.

Много аспекти както на вътрешното, така и на външното здраве изискват подхранване и усилия. Докато постигането на добро физическо здраве и положителни взаимоотношения може да се чувства като постижения само за себе си, тъй като ние сме зависими един от друг в голямата схема на нещата, положителността ще се разпространи широко.

Повечето хора знаят как да постигнат добро физическо здраве: достатъчно сън, здравословна диета и подходящи упражнения. Въпреки че това е лесно да се очертае и каже, предприемането на действия може да бъде предизвикателство.

Но истината е, че няма по-важно нещо от здравето. Имаш ли здраве, може да имаш всичко. Чувстваш ли се добре физически и психически може да постигнеш всичко, което искаш на този свят!

По-долу са дадени три прости неща, които още днес трябва да направите за подобряване на физическото здраве:
1. Дишайте дълбоко 10 пъти.
2. Пийте няколко глътки вода на всеки 15 минути.
3. Спете пълноценно и спокойно!

Що се отнася до емоционалното здраве, то е трудно да се измери, но неговите ефекти са очевидно големи. Има много теории и изследвания за емоциите, но все още сме далеч от истинското им разбиране.

Основните емоции включват любов, гняв, тъга и радост; обаче защо чувстваме, как се чувстваме и какво чувстваме често е трудно да се артикулира или дори да се разбере. Склонни сме да поглъщаме емоции от другите, да ги изразяваме, когато сметнем за подходящо и да ги потискаме, докато остаряваме.

Токсичните връзки са най-пагубни за емоционалното здраве. Дори когато мислим, че можем да управляваме тези негативни отношения обективно, подсъзнателно, те вероятно ще ни стресират.

По-долу са описани три прости неща, които още днес трябва да направите, за да подобрите емоционалното здраве:

1. Минимизирайте взаимодействията с токсични хора.

2. Прочетете или гледайте нещо, което предизвиква положителни чувства.
3. Начертайте продължителен период от „време за себе си“.

Опитайте тези упражнения и ще видите как бързо ще се почувствате много по-добре!