Пет знака, че си имате работа с труден човек

10366

Хората се учат от това, което преживяват. Те се държат позитивно или негативно в зависимост от нещата, които са им се случвали. Как да се справите, обаче, с човек с труден характер, когато всеки път щом се опитвате да ги промените, ви се ядосват?

Тези хора са способни да изкарат най-лошото у вас на показ. Негативността и поведението им са токсични. Други техни качества и типове поведение са:

Всичко е свързано с тях

Те са много драматични и винаги трябва да са в центъра на вниманието. Сякаш животът им е сапунена опера. Каквото и да ги попитате, отговорът винаги е дълга и сложна история. Те са егоцентрични, нарцистични и имат мнение за всичко, дори да не са информирани.

Никога не ви правят услуги без да поискат нещо в замяна

Да поискате услуга от тях е сякаш да продадете душата си на дявола. Постоянно ще ви го напомнят. Те не правят нищо за околните, а само за себе си. Всичко трябва да е в техен интерес. Даже ще стигнат до тормоз, за да им се отплатите за това, че са ви направили добро.

Винаги се изкарват жертва

Те живеят в миналото. Възползват се от болести, семейни проблеми и травмиращи събития, за да ги съжалявате. Постоянно разказват едни и същи истории за провал и болка. Всяка дума, която излезе от устата им, е негативна. Не знаят как да комуникират по друг начин. Най-добрият начин да се справите с поведението им е да останете позитивни и да не се връзвате на номерата им.

Нямат идея какво се случва около тях

Вярвате или не, има хора, които изобщо не знаят каква е реалността. Те си живеят в свой собствен свят. Отричат събитията, случващи се около тях, и ги пречупват през собствената си призма. Заради това са абсолютно нетоленратни и трудни за понасяне. Не са мечтатели, просто са объркани и абсурдни. Много е трудно да проведете сериозен и адекватен разговор с такава личност. Те никога няма да разбрат, че Вселената не се върти около тях.

Постоянно се оплакват, клюкарстват и винят другите

Ако някой говори с вас зад гърба на трети човек, имайте в предвид, че най-вероятно клюкарстват и зад вашия гръб. Постоянно винят останалите за това, че не им се получава в живота. Оплакват се за времето, шефа си, трафика и всичко останало, което ще привлече хорското внимание. Способни са даже да си измислят истории, за да накарат околните да ги слушат.