Понякога е по-важно да бъдеш мил, отколкото прав

0
502

Както гласи известният цитат на Аулик Айс „Бъди сигурен, че си опитал своите думи преди да ги изплюеш“

Давани са ми безброй шансове да избирам между това да съм мила или права. Имала съм възможност да посоча грешките на някого, как е трябвало да направят нещата и начините, по които са могли да се подобрят. Имала съм възможността да поправям хората, насаме или пред други хора. Всъщносто всичките тези измислени възможности бяха възможности да накарам някой да се чувства зле, в последствие и аз.

Когато обърнах внимание на начина, по който се чувствах след като съм срутила някой, забелязах, че се чувствам по-зле. Ума и сърцето ми, съчувствената част от мен знаеха, че е непоносима да се чувстваш добре в замяна на някой друг. Имаше по-важни неща за мен от това да съм права.

Бъди смирен, остани смирен

Нуждата ми да бъда права се корени в егото ми и забелязах какво егото не е – да бъдеш смиреш. Имало е моменти в живота ми, когато съм била отчаяна да бъда правата в спора. Бавно, започнах да осъзнавам егото си, защото всеки път се чувствах сякаш губя част от себе си, в океан от алчност.

Сега, когато някой каже нещо, което смятам за грешно, затварям очите си, поемам дълбоко дъх и преглъщам гордостта си. Няма нужда да доказвам,че са грешни, още повече трябва да бъда склонна самата аз да греша.

Желай да простиш

Нуждата да бъда права е навсякъде в моя живот, особено с тези, които са близки за мен. Когато вярвам, че не съм права, често искам да докажа, че и те не са прави. Много пъти е излизало извън границите, искайки да върна това, което съм направила. Толкова много пъти, да си знаеш, че се биеш за изгубена кауза, в която наранявам себе си и тези, които са ми близки

Остави привързаността

Бях толкова привързвана към това, което казвам, накрая насилвах идеите си на другите, дори ако това означаваше да променя своите вярвания, за да получа удобрение. Беше въпрос на време, хората да се отдалечават от мен. Нямаше нужда от цялата тази привързаност. Научих се,че е възможно да бъде страстен към това, което говорш без да си привързан към начина, по който ще се приеме.

Най-накрая, избери да бъдеш мил

Чрез приемането на ценностите на човечността, прошката, и отделянето, най-накрая мога да избера да бъда мила. Като резултат, забелязах промяна в мен, която помага на хората, карам ги да се чувстват по-добре, споделям тяхната радост и получавам награди за тяхните позитивни чувства.

Следващия път, когато имаш шанса да поправиш някого, дори и да не е точно така както казват, избери да не се отдадеш на изкушението. Не позволявай на егото ти да поеме контрола, защото го интересува само дали е правилно или грешно. Следвавай сърцето си, това е дар, който всеки може да си позволи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here