Реши сам какво ще правиш с живота си, преди някой друг да го направи

0
735

Ако не решаваш сам как да прекарваш времето си, винаги ще оставяш друг да го прави. Ако не живееш живота си по свой собствен начин, значи не живееш, а просто съществуваш. Правиш онова, което някой друг намира за важно, а така ще стигнеш до никъде. Ще променяш мнението си спрямо това на другите.

Начертай си план и се придържай към него. Реши как ще стигнеш до там, за където си тръгнал. Бъди човека, който искаш да бъдеш. Планирай всеки малък детайл, и всеки ден прави малки стъпки в правилната посока.

Не се обезкуражавай, ако имаш лош ден, стреми се да се фокусираш над хубавите. Не губи време и се цели по-високо, дори когато нещата не се случват по начина, по който си си представял.

Никой няма да може да реши вместо теб. Съветите, които ще получаваш, ще са свързани с представата на другите хора, за това което се опитваш да постигнеш. Не позволявай техните лимити да станат твои.

Бъди честен със себе си. Не се нуждаеш от чуждото мнение, което да замъглява преценката ти. Не ти трябва одобрението на някой друг, за да бъдеш себе си. Имай куража да обличаш и правиш онова, което харесваш.

Хората винаги ще те гледат, ще коментират и ще те съдят, какво и да правиш. Затова не позволявай на никой да те отклонява от пътя, по който си тръгнал, защото той е правилния за теб.

Винаги действай обмислено и целенасочено, а не от задължение или вина. Ако не искаш да правиш нещо, просто го кажи. Ако не искаш да виждаш някой, не се срещай с него.

Запиши си някъде всички онези неща, които искаш да постигнеш, и всички хора с които нямаш търпение да се видиш. Всяка пропиляна секунда в правене на нещо друго, погубва ценните за теб моменти.

Бъди отворен да научиш нови неща. Не си слагай етикет и не позволявай и на другите да го правят. Не си висок, нито нисък, а с точния размер. Не си дебел или слаб, а точните килограми. Не си срамежлив или непохватен, не си нито едно от нещата, които някой казва че си.

Не се заблуждавай, че всички отговори, които търсиш просто ще ти се присънят, или че подходящите възможностите просто ще ти се поднесат на тепсия. Няма. Намери ги сам. На вселената не ѝ пука за твоите нужди и цели. Така и трябва, защото не ти трябва одобрение от никой. Ще се справиш прекрасно и сам.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here