Само пилеете пари, ако си купувате тези неща чисто нови

0
2155

Всеки човек обича да си купува нови вещи, които да са само и единствено негови. Понякога, обаче, това ни коства прекалено много пари. Има някои вещи, за които няма абсолютно никакво значение дали са ползвани преди това или не. Можете да спестите пари, ако започнете да си купувате следните неща втора ръка:

Фитнес уреди – има ли наистина някакво значение, дали някой е бягал на пътеката преди вас? Тези уреди са изключително скъпи, когато се купуват нови. Освен това, много често скоро мотивацията ни за тренировки бързо отминава и уреда само събира прах в ъгъла.

Някои видове техника – постоянно излизат нови модели на телефони, лаптопи, таблети и каквото друго се сетите. Всяка година има нещо ново, което е все по-скъпо. Старите, дори в перфектно състояние и адекватни за ползване, просто се обезценяват значително веднга щом новия модел излезе. Много марки продават техника втора ръка с гаранция и сертификат, в отлично състояние и далеч по-евтино, отколкото чисто нов модел. Защо да не се възползвате?

Спортно оборудване – оборудването за специфични спортове, като ски или голф може да се ползва дълго време, а струва много пари в магазина. Ако не искате да дадете луди пари за ски за детето, които не е сигурно дали ще ползва, защо не вземете хубави от някого, на когото просто вече са му омръзнали? Така няма да похарчите много пари напълно безсмислено.

Коли, мотори и други превозни средства – колите губят огромна част от стойността си в момента, в който напуснат дилърството. Само за пет години вече са се обезценили драстично. Защо не купите втора ръка? Не само ще спестите пари, но и после, когато тръгнете да продавате колата, тя няма да е загубила толкова голяма част от стойността си.

Мебели – можете да спестите куп пари от мебели, ако пазарувате втора ръка. Ако са запазени, никога няма да видите разликата, особено ако не е мека мебел.

Колела – новите колела струват стотици, даже хиляди левове, а не се различават много от старите. Ако не сте запален байкър, няма смисъл да си купувате ново колело и да дете пари излишно. Вземете старо! Ще ви служи по същия начин и ще ви даде същото изживяване и удоволствие като чисто новото.

Музикални инструменти – старите музикални инструменти е възможно да са по-качествени от новите в магазина. Това не е предмет, който се износва или трябва да се подновява, защото има нови функции.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here