Силата на мисълта или как позитивната нагласа влияе върху живота ни

0
2402

Може би се съмнявате, може би сте си го доказвали многократно. Независимо дали вярвате или не, факт е, че съзнанието има силата да привлече позитивното или пък негативното в живота ви. Зависи от нагласата ви за него.

Неслучайно, хората съветват да мислим позитивно, да помагаме, да бъдем добри, защото така  предизвикваме доброто в живота си.

Ако изпитвате ненавист към някого, това чувство ще се отрази във вас, ако обичате – също. Лошите мисли се връщат първо при онзи, от който излизат, след това отиват при този, към който са отправени. Освен това, малко по малко те се трупат, увеличавайки цялостния човешки негативизъм, разрушаващ цялата планета.

Удивително е как позитивното мислене може да лекува, да помага, да предизвика късмет и щастие. Негативизмът също има „чудодейно“ въздействие – то се свързва с други лоши помисли, усилва се и вреди. Вреди на всеки. Ето защо, трябва да се научите да ограничите песимистичното мислете от съзнанието си, заменяйки ги с позитивни.

На думи звучи лесно, но всички знаем, че не е така. Когато нещо ни накара да се разгневим или разстроим, съзнанието ни мигновено бива обхванато от гняв, тревога и мрачни мисли. Трудно, почти невъзможно е да ги преборим. Ето защо, тогата всеки трябва да открие своя начин за справяне с тях. Дали ще бъде медитация, йога, разходка сред природата или просто хубава музика, няма значение, важното е да се отърсите от негативните помисли.

Поглеждайки нещата на по-високо духовно ниво, ще споменем, че средата, в която се намирате също оказва голямо влияние върху усещането ви. Енергични, позитивни и слънчеви хора винаги ще ви накарат да се усмихвате, да се радвате на живота, да мислите за хубавите неща. Лошите хора, носещи отрицателна енергия ще направят точно обратно. Ето защо, трябва да подбирате средата и онези, с които се обграждате, изключително добре.

Мисълта притежава форми и цветове. Т.нар. човешка аура е свързана с нея. Мислите, олицетворяващи гнева, гордостта, егоизма са оцветени в червен, оранжев и сиво-кафяв нюанс. Самоотрицанието се изразява чрез лазурен цвят с бяло сияние, а лоялността – със светлосин цвят.

Мрачните мисли привличат лоши неща. Освен че пречат на доброто ви настроение, те ограничават и получаването на добри вибрации, успеха и постигането на резултатите, които искате.

Хората с оптимистични възгледи, жизнерадост, увереност в себе си, надежда и добри мисли, осъществяват мечтите си по-лесно и има причина за това.

Позитивната мисъл има силата да привлича доброто не само към този, който я произвежда, но и към всички около него. Настроението, в което се намирате, заразява всички около вас, изпълвайки съзнанието им с онова, което сте решили им подарите. Надяваме се то да бъде хубаво.

Когато изпаднете в депресия или мрачно настроение, най-добре е да се справите с него сами и да излезете навън, когато се успокоите и съберете сили да се усмихнете искрено. Така, с вас ще се усмихне и светът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here