Скрити признаци на пасивна агресия, с които всеки човек трябва да се бори

0
1545

Повечето хора биха отговорили „не“ на въпроса дали са пасивно агресивни. И не защото това е така. Просто понякога ние самите не разбираме какви са признаците на вътрешна агресия и в какви моменти се появяват.

В ежедневието често се сблъскваме с досадни фактори: на работа, у дома, в компанията на приятели. Именно те провокират агресия у нас. По някаква причина много хора предпочитат да не разкриват за истинските си желания и чувства, и не казват на глас, че са нещастни.

Вижте кои са признаци на пасивна агресия, с която всеки човек трябва да се бори

Съгласни сте да свършите нещо, но в същото време се ядосвате

Пасивно-агресивният човек се съгласява да решава проблеми, които не иска да реши. След това обаче той започва да демонстрира нежеланието си да прави това, не е съгласен с наложените му методи и постоянно намеква за съмнителен краен резултат. По-добре е първоначално да се откажете от подобно събитие, отколкото да се изнервяте и да се дразните от действията си и думите на други хора.

Ядосвате се, но го отричате

Пасивно-агресивното поведение възниква, когато човек се дразни от някого или нещо, но не го показва. Той може да увери събеседниците си, че е доволен от всичко, като същевременно гаси истински пожар в себе си. Това може да продължи, докато точката на кипене не предизвика открита ярост.

Мълчаливо страдание

Друга популярна черта за поведението на пасивно-агресивните индивиди е страданието. Най-често го практикуват с най-близките си хора, партньори, приятели, а понякога и колеги. Какъв обикновено е завършекът на това поведение? В един момент яростта ще избухне, а другите ще започнат да се съмняват в адекватността ви.

Отлагат решаването на проблеми

Важни житейски решения, стъпки напред в личната и професионалната сфера, всички онези неща, които могат да променят качеството на живот към по-добро … Ако отложите всичко това за по-късно, определено се държите пасивно-агресивно към себе си и към близките си хора. Повечето от нас предпочитат да отлагат решението на неприятните задачи и това е нормално. Проблемът възниква, когато пасивно-агресивното ни поведение ни подтиква да отложим приятно занимание.

Предизвиквате раздразнение у другите

Самите пасивно-агресивни хора често провокират раздразнение и агресия сред другите, а след това с удоволствие влизат в конфликти и спорове. Това поведение в повечето случаи граничи с престъпността, следователно хората, които са конфигурирани по този начин, трябва да стоят настрана. Ако сами забележите признаци на такова поведение, трябва да се научите да държите контрол над себе си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here