Спри да чакаш и започни да живееш

0
1460

Научи се да спреш да чакаш перфектния момент да дойде, за да сбъднеш мечтите си. Позволено ти е да преследваш онова, което искаш, дори все още да не се чувстваш напълно готова. Позволено ти е да се провалиш, да сгрешиш и да опитваш докато не се получи.

Не трябва да чакаш докато почувстваш, че успеха е гарантиран, защото може никога да не стане. Винаги ще се съмняваш и винаги ще имаш извинение, за да останеш в зоната си на комфорт. Ако искаш да постигнеш целите си, ще трябва да поемеш риск. Трябва да се бориш за мечтите си.

Научи се да спреш да чакаш хората да те третират различно. Те няма да променят отношението  си, ако продължаваш да приемаш начина, по който се държат. Трябва да се защитиш и да ги сложиш на мястото им.

И ако те не те уважават по начина, по който заслужаваш, се отдръпни от тях. Трябва да спреш да чакаш да се променят, защото това няма да стане.

Научи се да спреш да чакаш, когато става въпрос за връзките. Търпението няма да те докара до никъде. Не чакай някой да ти поиска номера, не чакай да те изведе на среща или да те спаси от самата теб.

Ако има някой достоен в живота ти, някой без който не можеш да си представиш да живееш, вместо да чакаш, ти направи първата крачка. Може да го поканиш на среща, да се наведеш и да го целунеш. Можеш ти да бъдеш инициатора за връзката , вместо да се надяваш, че той ще направи усилие.

Докато не намериш човек, който заслужава времето и вниманието ти, няма смисъл да стоиш и да чакаш някой да ти даде онова, което можеш да си вземеш и сама. Можеш сама да изкарваш пари си, да си позволиш жилище, да се обичаш. Можеш да си щастлива и успешна без човек до себе си.

Научи се да спреш да чакаш нещата да се променят. Проблемите ти няма да изчезнат като с вълшебна пръчица, само защото силно си се надявала. Да си пожелаеш нещо, когато видиш падаща звезда, не е достатъчно.

Трябва всъщност да направиш нещо, за да промениш нещата, които те стресират. Трябва да спреш да приемаш живота си такъв и да го промениш.

Ще се наложи да работиш здраво, ако искаш да живееш по начин, който ще те кара да се чувстваш горда и щастлива. Трябва да даваш всичко от себе си всеки ден.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here