Това се случва с тялото ви, ако си гледате постоянно в телефона

0
1337

Невъзможно е да отидете някъде и да не видите поне един човек залепен за телефона си. Според статистика в света се използват над 6 милиарда телефони. Не ги използваме само за разговори и съобщения. Телефоните ни постоянно звънят с напомняния за събития, социални мрежи, мейли и какво ли още не.

С напредването на технологиите родителите често дават телефони на децата си, за да играят игри и да не ги занимават. Телефоните ни помагат да поддържаме връзка един с друг, но имат и тъмна страна, за която трябва да сме наясно. Те излъчват радиация и са предаватели на радиовълни. Въпреки че работят на ниски честоти, постоянното използване на мобилни телефони може да доведе до много здравословни проблеми, които серизно да развалят качеството ви на живот.

Преди всичко, те имат негативен ефект върху емоциите ни и ни правят антисоциални. Хората изпитват все по голяма трудност да комуникират лице в лице и губят уменията си за комуницация.

Те повишават нивата на стрес в телата ни. Постоянното звънене на телефони около нас има стресиращ ефект върху мозъците ни. Постоянното им проверяване ни прави тревожни, пречи ни да живеем в настоящето и постоянно ни кара да мислим за бъдещето си. Постоянно си мислим за това кой ни звъни и дали шефът ни не ни е изпратил важен мейл. Така неусетно се превръщаме в роби на телефоните си.

Начин да се справим с това е да си определим време и лимит кога да проверяваме телефоните си. Спазвайте този график и скоро ще забележите, че сте много по-малко стресирани и имате много повече свободно време за хобитата си.

Друг негативен ефект от мобилните телефони е, че те понижават имунната ни система. Те съдържат повече бактерии отколкото има на тоалетната седалка.

Те повишават риска от хронични болки, според изследвания, напревени в Швеция. Според тях постоянното навеждане надолу да гледаме телефоните си може да ни струва болка във врата, гърба и ръцете. Навеждането възпалява тъканите и в резултат започваме да изпитваме болка. За да избегнете това, се опитайте да държите телефона си точно пред лицето си. Освен това често разтягайте врата и гърба си.

Последно, но не на последно място, честата употреба на мобилни телефони може да ви докара проблеми със зрението. Това може да не ви изненадва – често чуваме за негативните ефекти, но не знаем много за тях. Според американски проучвания, 70% от американците не знаят или отричат възможността телефоните да влошават зрението им. Често си почивайте от взирането в екрана и се постарайте да не присвивате очите си, когато четете съобщенията си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here