Три емоционални товара, които не ви се налага да носите

1162

Всеки човек преживява неща, които го белязват за цял живот. Не е нужно, обаче, да носим болката от тях навсякъде със себе си и да я приемаме като постоянна част от живота си.

Вие не сте семейството си

За повечето от нас, ранните ни години ни оформят като личности. Семейството ни играе огромна роля във формирането ни като хора и характери. Да се надяваме, че повечето от нас са имали щастливо детство изпълнено с радост.

За съжаление, не при всеки е така. Когато човек идва от дисфункционално семейство, е много лесно да наследи купища емоционални проблеми от него. Огледайте себе си, проблемите си и семейството си. Освободете се от теглото, което носите. Вие не сте родителите си и няма задължително да направите същите грешки като тях.

Половинката ви не е бившия ви

Връзките са трудно нещо, особено ако имат лош край. Бившите ни любови могат да ни бележат зацял живот и много да ни навредят. Например, ако бившият ви ви е изневерил, това може да ви накара да се чувствате параноични и сякаш никога отново не бихте могли да се доверите на мъж.

Недейте да се наказвате. Не сте отговорни за действията на този човек и по никакъв начин не сте ги предизвикали. Независимо дали сте простили или не, знайте, че хората не са еднакви. Това, какво някой ви е причинил, няма нищо общо с вас. Просто човекът не е бил стока.

Няма причина сегашната ви връзка да е като предишната. Доверете се и отново отворете сърцето си. Дайте шанс на новия човек в живота ви да се докаже и да изградите нещо красиво с него, без да се връщате назад към болезненото минало.

Вие не сте каквито сте били

Всички правим грешки. Факт. Със сигурност в миналото си сте правили неща, с които не се гордеете, и от които ви е срам. Със сигурност изпитвате гняв и вина. Със сигурност сте наранявали.

Истината е, че не можем да променим миналото и грешките си. Но можем да се научим от тях. Вие сте научили уроците си и сте продължили напред. Невъзможно е да сте същия човек. Спрете да се срамувате от миналото си и го приемете като нещо, което е трябвало да се случи, за да станете по-добър човек.

Фокусирайте се върху настоящето и какви сте сега. Фокусирайте се върху бъдещето и какви искате да бъдете. Това е единственото нещо, което има значение. Нека всички се движим напред и прогресираме като личности.