Трябва ли жените да преследват мъжете

0
4342

Не е изненада, че света на срещите и връзките се е променил значително през последните години. Както технологиите се развиват със скоростта на светлината, така и романтиката.

Аз самата знаех, че нещата вече не са същите, но като че нямах истинска представа колко точно различни са. Когато по-рани тази седмица слушах как няколко мои колеги обсъждаха връзките си, ми светна, че аз сякаш живея в алтернативна реалност.

Нашето поколение прави нещата по много по-различен начин от поколението на родителите ни. Знаех, че няма нищо лошо една силна и умна жена да направи първата стъпка. Досега не съм осъзнавала, че това се е превърнало в новото „нормално“.

В това няма нищо лошо, но когато направят така, много жени се чудят дали мъжът до тях наистина ги обича и харесва, или просто са много добри в убеждаването. Има и жени, които пристъпват на половина – достатъчно, че да покажа интерес, но без да канят мъжа на среща. Все още съществуват и традиционалисти, които подхождат към нещата старомодно.

Очевидно, дори срещите и флирта вече си имат теории и правила, като например „колкото повече капризи има една жена, толкова по-вероятно е да си остане сама“.

Има си и тактики как да му станеш близка, но да не те възприема само като приятелка. Има стереотипи каква е една жена според професията ѝ, има си правила за това колко дни трябва да изчакаш след срещата преди да звъннеш…

Нещата са станали толкова сложни, че много фирми предлагат уроци по флиртуване и ходене по срещи.

Много хора се чудят по какъв начин да подходят към човека, към когото изпитват чувства. Много дами събират смелост, правят първата крачка и после ги е страх да повторят, защото човека не е бил заинтересован и просто е започнал да ги игнорира без никакво обяснение.

Те започват да си търсят обяснения и извинения и търсят грешката в себе си и в начина, по който са подходили. Оказва се, че в днешния свят на срещите отворената комуникация и чесността се приемат като някакво страхотно качество и че не се срещат често. Да си кажеш направо какво мислиш и какво искаш от другия човек в последните години се е превърнало в изключение.

Какво трябва да направи една дама? Да остане традиционалистка, да подходи сама към обекта на желанията си или да смъкне стандартите си, за да ѝ е по-лесно да си намери мъж? Или пък да свикне да я разочароват, за да спре да го приема навътре и да се разстройва?

Вие какво мислите?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here