Тя те оставя, защото вече не я заслужаваш

2228

Много мъже изглежда не разбират защо тази красива, способна и независима жена, която обичат, избира да прекрати връзката им.

Всички сме чували как мъжете използват едни и същи стари оправдания, за да ласкаят егото си и да се почувстват по-добре. Като „Тя е луда” или „Нейните очаквания са твърде високи”.

А това дори не е и близо до истината.

Тя приключва с теб, защото просто вече не я заслужаваш.

Търпяла е достатъчно поведението ти. Давала ти е възможност след възможност, да ѝ дадеш каквото иска и от каквото се нуждае. Тя ти даде цялото време, енергия и усилия, които можа, и какво получи в замяна?

Минимални усилия. Точно толкова колкото да ѝ замажеш очите.

Не заслужаваш шегите ѝ. Не заслужаваш смеха ѝ. Нито сълзите или думите ѝ, докосването, сърцето и любовта ѝ. Не я заслужаваш изобщо.

Тя можеше да е твоята кралица. Можеше да ти даде света, ако само беше отворил обятията си за нея, както тя беше направила за теб. Обичаше те искрено, изпитваше истински дълбоки чувства към всичко, което някога виждаше в теб.

Но вече не. Тези дни приключиха.

Ти погуби всяка възможност, която имаше. Пропиляваше шанс след шанс да бъдеш до нея, да бъдеш мъжът, от който тя се нуждаеше. Всичко, което получи от теб бяха празни обещания и глупави оправдания. Тя те оставя, защото се умори от грешки, от лъжи и неискрени извинения.

Опита всичко и даде най-доброто от себе си, за да накара нещата да потръгнат. Отдаде ти се цялата, но не беше достатъчно. Все пак връзките са отборен спорт, но в този отбор имаше само един играч.

Писна ѝ. Умори се. Чувстваше се емоционално изтормозена от връзката си с теб. Прекара прекалено много време в очакване да я погледнеш по начина, по който тя те гледаше.

Някъде по пътя тя забрави коя е. Даде толкова много в опитите си да те направи щастлив, че пренебрегна самата себе си. Но вече не. Тя ще върне живота си и ще започне да поставя себе си на първо място за разнообразие, да бъде най-важния си приоритет.

Не се нуждае вече от теб, защото осъзна че никога не се е нуждаела.

Не те мрази, не таи злоба, не се опитва да ти отмъсти. Просто вече не те обича. Няма място за теб в живота ѝ. Желае ти всичко най-хубаво.

Затова когато лежиш буден нощем, мислейки какво би могло да бъде, знай че тя не е била луда. Ти си този, който изпусна най-хубавото, което можеше да ти се случи, защото беше прекалено сляп, за да видиш какво имаше, докато все още беше твое.

Не я заслужаваш вече, затова тя продължава.