Фобиите, които пречат на зодиакалните знаци да се движат напред

3384

Дори най-смелите в зодиака имат свои собствени страхове. Започвайки от страха от паяци и завършвайки със страха от разбито сърце, всеки знак има проблеми, които често пречат на емоционалната стабилност, професионалното развитие или изграждането на силни връзки в личния живот.

Астролозите описаха подробно страховете на различните зодии, които им пречат да постигат успех във всяка област от живота.

Овен

Овенът се страхува най-много от хората, които им диктуват какво да правят. Те са знак със солиден и самоуверен характер, който не харесва и не може постоянно да се подчинява. Когато му бъде казано какво да правят в дадена ситуация, Овенът чува критика, а не съвет.

Този знак на зодиака е в състояние сам да взема решения. Овенът блокира всеки опит да бъде подчинен и контролиран от друг човек. Ако в любовта не намерят някой, който безусловно споделя техните решения и мнения, те започват да изпитват страх, а той от своя страна ще тласка Овена да се раздели с любимия човек.

Телец

Те са фенове на реда в живота. Те се страхуват от хаос, особено когато не могат да го контролират. Телците се нуждаят от увереност във всичко. Ако не могат да контролират ситуацията, те започват да се изнервят и по този начин да дразнят другите. Всякакви промени в живота ги объркват и те започват да се страхуват от бъдещето.

В същото време хаотичните ситуации постоянно предизвикват Телец. Ако успеят да променят отношението си към ситуацията и погледнат на нови трудности по отношение на опита и новите знания, ще се почувстват много по-лесно.

Близнаци

Най-големият страх на Близнаци е скуката. Изглежда, че когато им е скучно – те се плашат до смърт. Близнаците са известни със своите крайности. Техният живот е постоянно лутане между положително и отрицателно, между хаос и ред. Те са импулсивни и енергични. Тези зодиакални знаци често действат без колебание, без планове.

Близнаците са много любопитен знак. Всичко, което харесва, привлича вниманието им. Ето защо, щом животът им изглежда скучен, те се стремят да променят посоката, било то взаимоотношения, работа или приятелство.

Рак

Раците се страхуват да загубят любим човек. Мисълта за самотата може да ги смаже психически и веднъж завинаги. Раците са много чувствителни, което ги прави много уязвими към страховете им. Ако са изоставени от човек, когото лудо обичат, те възприемат ситуацията като края на света. Първата им мисъл е да бягат и да се скрият. За Рака е много важно да има човек до себе си, който ще бъде с него до края на живота.

Лъв

Дори най-големите и страшни Лъвове понякога се чувстват като малки и слаби котета. Лъвът обича да се изразява във всяка посока, независимо дали става въпрос за външни експерименти или професионални дейности. Той има високо самочувствие, гордее се със себе си. Лъвовете се чувстват по-силни, когато другите ги харесват.

Ето защо един от най-големите страхове на Лъва е липсата на привързаност и одобрение на неговите действия. Това може да ги унищожи.

Дева

Девите са пълни с енергия. Те са готови да работят, докато не загубят сърдечната честота. Този знак има страст към абсолютен перфекционизъм и затова един от най-големите им страхове е липсата на външни похвали. Усилията, които полагат, трябва да бъдат оценени и достойни за възхищение. Критичното отношение ги мотивира за по-добър резултат, но в замяна Девите чакат одобрение, похвала, искат да служат за пример.

Везни

Везните се страхуват от самотата. Трудно им е да се разделят с някого и ако партньорът ги напусне, те ще са тъжни дълго време. Астролозите вярват, че могат да направят много повече за себе си и обществото, ако имат верен партньор. Общуването с тях е просто необходимо за живота, каквото и да е то. За тях е важно да поддържат връзка с близки, с приятели, със семейство или дори със служители. Соло определено не е тяхната специфика.

Скорпион

Скорпионът е може би най-контролиращият знак на зодиака. Той има склонност да „държи“ на хората, които обича и счита за важни за него. Но когато някой друг започне да „виси под краката му“, той се ядосва. Скорпионите се дразнят от някой, който се опитва да ги контролира и ги наблюдава. Ако им се струва, че нещо ги мамите, опитвайки се да разберат с кого се срещат и какво правят в свободното си време, те могат да избухнат с ярост. Този знак обича своята свобода.

Стрелец

Стрелец се страхува от провинциалния живот. Обича приключенията, трудностите и шума на големия град. Малко вероятно е той да се почувства напълно добре в малко село, където не се случва нищо интересно. Стрелец се страхува от изолация. Да, те много обичат природата, но като част от екскурзия или излизане на пикник, а живеенето в дълбоката растителност като отшелник не е тяхната съдба.

Козирог

Козирогът се страхува от неизползвания потенциал. Този знак е невероятно прагматичен. Козирозите много добре осъзнават своите способности и се стремят да ги използват в свои интереси, да ги развиват допълнително, за да успеят. Но когато не го правят, те се губят.

Загубени възможности, изгубени цели – най-големият страх на Козирога. Те добре осъзнават своя потенциал, следователно, без да го използват, ще съжаляват, че са пропуснали момента.

Водолей

Най-страшният страх на Водолея е да бъде неоценен от обществото или ако не се оценят качествата му. Има нужда от одобрение, похвала, признание. Не може да живее и да действа сам. Водолеят се дразни и от факта, че хората около него могат да похвалят някой друг, но сякаш не са забелязали неговия талант.

Риби

Подозрителните Риби имат най-страшната фобия – страх от смъртта. Този суперремоционален знак е потиснат от мисълта, че след края на живота няма нищо, има само тъмнина. Чувствената и романтична природа, криеща се в душата им, ги кара да се страхуват от смъртта- своята и на близките си. Не че другите знаци на зодиака не се страхуват от смъртта, но за Риби това е най-големият ужас.