10 неща, които не бива да казвате на една чувствителна жена

0
1547

Всички жени са изключително емоционални и сравнително по-чувствителни от мъжете. Има, обаче, такива сред тях, които са особено емпатични и чувстват още по-дълбоко. Ако имате такава до себе си, никога не и казвайте следните 10 неща:

Защо си толкова емоционална?

Тя го знае и няма защо да го чува или да се обяснява. Някои хора са си просто такива и не могат да го променят.

Защо ти отнема толкова време, за да свършиш нещо?

Тези хора чувстват и възприемат много, затова им трябва повече време да обмислят нещата. Трябват им чести малки почивки, защото се напрягат изключително лесно.

Защо ти трябват толкова много почивки?

Вече обяснихме. Тя не търси внимание и не е мързелива, просто работи по различен от вас начин.

Само си усложняваш живота

Да си емпатичен не е избор. Те не се чудят как да правят живота си по-труден всяка сутрин, а се опитват да го улеснят. Не се правят на жертви. Просто искат малко любов и разбиране.

Стига си мрънкала

Както казахме, не е избор да си емпатичен. Тя не се опитва да е жертва и не иска помощта ви и да я съжалите и да и обърнете внимание. Просто иска да излее емоциите си, за да се справи по-лесно с тях.

Само си търсиш внимание

Това не може да е по-далеч от истината – емпатичните хора си мечтаят да могат просто да се слеят с тълпата и да са като всички останали.

Мислиш прекалено много

За чувствителните хора това е дарба и проклятие. Прави живота им по-смислен и по-богат, но и ги кара да страдат повече. Едновременно ги движи напред в живота и им създава множество пречки и трудности.

Не е чудно, че нямаш много приятели

Емпатите предпочитат да имат тесен кръг от приятели, на които да знаят, че могат да имат доверие. Недейте да предполагате неща за живота им без да сте наясно с детайлите.

Много драматизираш

Тя не драматизира, просто гледа на нещата по-сериозно от вас. Недейте да я отхвърляте и принизявате, само защото не е като вас. Не си мислете, че сте по-добър човек, само защото страдате по-малко.

Просто го преодолей

Ако кажете нещо такова или ще ви игнорират, или ще ви затръшнат вратата в лицето. Това показва тотална липса на уважение и разбиране и ви кара да изглеждате, все едно изобщо не оценявате човека срещу вас. Не бъдете ненужно груб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here