12-те закона на кармата, които ще променят живота ви

0
3966

Кармата е доста абстрактна концепция за много от нас. Има много объркваща информация на тази тема – цялата тази информация е ненужна. Кармата се илюстрира с един много прост пример.

Представете си, че обикаляте наоколо и помагате на всеки човек с каквото можете – плащате глобите на хората, държите вратите отворени, давате пари на бездомните, черпите някой с кафе или чай и така нататък. Сега имам два въпроса – какъв е шанса човекът, на когото сте помогнали, да ви върне услугата или да я предаде нататък? Какъв е шанса тези ваши действия да създадат позитивна енергия?

Естествено, има и лоша карма. Общо взето, човек е това което прави и това, което мисли. Това, което е в ума ви, това ще се материализира и в живота ви.

След като обяснихме какво е карма, ще ви представим 12-те закона, които ще промент живота ви.

Каквото посееш, такова ще пожънеш

Този основен закон има просто обяснение – нашите мисли и действия имат последствия, било то добри или лоши. Ако искаме мир, любов, хармония и простепитет, ще действаме в посока да ги получим.

Трябва да работите за това, което искате

Всичко около нас е било създадено заради нечие намерение. Нашите намерения определят какво създаваме и крайния резултат. Всичко около нас се превъща в част от нас. Наша отговорност е да сме наясно какво искаме и да имаме ясното намерение да го постигнем.

Реалността е реалност, независимо дали я приемаме

Приемането на реалността е част от много религиозни учения. С прости думи, трябва да приемем обстоятелствата, за да можем да ги променим.

Ако се фокусираме над негативното, вместо да положим усилия да го променим, няма да има никакъв резултат.

Да израстваш е най-важното нещо

Единственото нещо, над което имаме контрол, сме самите ние. От последвалите действия, които предприемаме, зависи дали ще има позитивни или негативни резултати в живота ни. Истинската промяна настъпва едва когато променим това, което е в сърцата ни.

Вашият живот е единствено ваша отговорност

Ако имате някакъв проблем в живота си, е много вероятно този проблем да идва отвътре. Ако искате да промените живота си, първо трябва да промените начина си на мислене.

Всичко във Вселената в свързано, от най-малкото, до най-голямото нещо.

Нашите минало, настояще и бъдеще са свързани. Ако искаме промяна в едно от тях, трябва да променим останалите две. Няма една стъпка към промяната, която да е непременно по-важна от останалите. Целият път е важен.

Не можете да се фокусирате върху повече от една задача

Не можете да действате и мислите негативно и да очаквате позитивна промяна в живота си. Всичко трябва да е в хармония и да се съсредоточите напълно върху едно нещо, за да го промените.

Истинските ни намерения винаги си проличават

Това, което говорим, показва истинските ни намерения. Нищо не остава скрито.

Историята се повтаря, докато не променим нещо

За да променим нещо, трябва да концентрираме цялата си сила и воля. Едни и същи негативни мотиви ще се повтарят, докато не направим някаква позитивна промяна.

Настоящия момент е всичко, което имаме

Да се вглъбяваме в миналото и бъдещето само ни ограбва от възможността да живеем в настоящето.

Нищо не си струва, ако не ти се е наложило да си търпелив, за да го получиш

Трябва да чакаме, за да получим нещата, които наистина си заслужават. Няма друг начин.

Наградите не са краен резултат от действията ни. Истинската наслада идва от това да знаеш, че си вложил цялото си сърце и душа в нещо и си го постигнал.

Най-хубавата награда е пътешествието само по себе си

Крайният резултат има съвсем малко или никакво значение. Важен е пътя, който сме извървели. Важни са енергията, любовта и страстта, които сме вложили, за да постигнем нещо. Това е, което ще ни помогне да израснем духовно и да живеем в хармония.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here