3 клишета за любовта и още нещо…

0
2261

Любовта, тази голямата, истинската, чаканата и желаната. Тази, която сваля прегради, заробва народи, става повод за войни и тази, която често пари до болка. Дали наистина невъзможната любов е нещо сигурно и разбитото сърце си остава завинаги такова?

Никой не може да ни го каже, ако не го изпитаме на собствения си гръб, и никой не може да ни убеди, че веднъж разбито сърцето си взима поука и няма повече да страда.

Дали любовта е химия, физика, природа или от всичко по малко, вероятно истината е някъде по средата. Но определено с годините, вековете и грешките има любовни клишета, заучени и преповтаряни до втръсване.

Тези клишета всеки един от нас приема за чиста монета и вярва, че това е съдба, орисия или просто такъв е механизма да обичаш. Нека ви запознаем с три от тях. Преценете дали им вярвате или не сами!

Любовта е сляпа – е сляпа, сляпа, ама до кога и до колко? Понятието „аз не знаех, че ти си такъв човек в началото“ – си е чиста проба извинение и всеки един има достатъчно време да прецени, струва ли си или не усилието да си с някой трайно.

Не сте ли забелязали, че най-големите противоположности се привличат и именно те корабокрушират звучно в любовта. Това, обаче пък не означава, че любовта им е сляпа, напротив тя така им харесва да бъде.

Това клише си е чисто извинение за нашите неудачи, недоглеждания и страдания в последствие относно влюбването, ако в един момент не кажем стига толкова.

Годността на влюбването трае 3 години – клише номер две е просто чудесно извинение, за да си с някого, просто да не бъдеш сам. Защото хората много често бъркаме любовта с навика, с привързването, с приятелството и страха дори, но тя си е съвсем отделна вселена.

Когато се влюбиш, може да трае ден, седмица, месеци или години, но не се ли научиш да казваш „Не, Благодаря, достатъчно такава любов“, то трайността на влюбването може да продължи и вечно!

Спреш ли да търсиш любов, тя те намира – не знам дали нещо, може да ни намери, ако съзнателно или не, не го търсим и не го желаем. Всеки иска да бъде обичан и по тази логика, как така да спреш да търсиш любовта? Тя вечно трябва да се чувства, търси и намира, дори когато страдаме и сърцето ни е разбито на хиляди късове. Ако не търсим щастието, няма да дойде само да ни се предложи на прага, така е и с любовта!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here