4 знака на една токсична връзка, които на пръв поглед изглеждат като нещо нормално

11021

Когато сме във връзка, обикновено сме заслепени от любовта. Възможно е да изпускаме очевадни знаци, че нещо не е наред.

Не е рядкост да срещнем човек, който ни влияе токсично и се опитва да ни контролира. Ето защо, ако нещо във връзката ви не изглежда наред, но не знаете дали е токсична, сме ви събрали тези 4 признака:

Намеци – понякга това, която ни е ясно като бял ден, е невидимо за половиката ни. Ако искаме нещо не е честно да очакваме човека до нас да прочете ума ни. Независимо колко близки до нас ги смятаме, често ще се разочароваме, ако просто очакваме да се сещат за неща.

Ако някой постоянно ни прави намеци и загатва какво иска, но никога не е отворен и честен, това е нещо влудяващо и със сигурност не е признак на отворена и лесна комуникация.

Ревност – малко ревност е нещо нормално. Често пъти, обаче, многото ревност е знак, който изпускаме – знак, че връзката ни е слаба. Може да се чувстваме поласкани, ако човекът до нас ни ревнува. Може да го сметнем за знак, че ни цени. Въпреки това, големите дози ревност са нещо ненормално и много нездравословно. Това е проблем, който трябва да се обсъди и реши.

Да не поемаме емоционална отговорност – човек е трудно да се справи с негативните чувства. Много е лесно да прехвърлим отговорността за грешките си върху някой друг. Често пъти, виним партньора си за неща и чувства, които не са тяхна отговорност и които не са предизвикали те. Нампример, ако сме били стресирани на работа, често пъти това води и до скандали у дома. Така връзката ни го отнася за дейстивията на външни хора и даже за собствените си действия.

Да броим точки – когато се чувстваме несигурни, обикновено помним грешките на половинката си и ги използваме срещу нея по-късно, например в спорове. Явен пример за това е ако решим, че е окей да пофлиртуваме с колега, ако партньорът ни е забравил да ни вземе подарък за рождения ден. Това поведение може да изглежда нормално, но също е изключително разрушително. То ни кара да си отмъщаваме, вместо да решаваме проблемите си с комуникация.

Ако имате някои от следните проблеми във връзката си – поговорете с партньора си. Недейте просто да се оставяте по течението, за да видите накъде ще тръгнат нещата. Поемете отговорност за връзката си.