4 начина как да поправите връзката си

0
837

Връзките са изключително крехки. Веднъж щом се разрушат, няма да бъдат никога същите отново. За да може да е успешна една връзка трябват време, грижа, нагаждане един към друг и разбирателство.

Въпреки че всички знаят това, има куп връзки, които се разрушват и в последствие хората се разделят. Ето няколко съвета как да поправите връзката си и отново да я направите щастлива.

Спрете да се обвинявате един друг
Голяма част от човешката природа е да виним другите за грешките си, за да повдигнем егото и самочувствието си. Това не е навик, който предвещава дълга и щастлива връзка, и ще ви трябват много време и усилия, за да се отървете от него. Повечето връзки попадат в този капан, когато единият иска да докаже на другия колко е прав.

За да поправите това, първо трябва да поемете отговорност за действията си. След това, недейте да съдите веднага половинката си, а се опитайте да се поставите в положението ѝ и да погледнете нещата от друга перспектива. Споделете тревогите и несигурностите си един с друг, вместо всеки да се бори сам.

Обмисляйте реакциите си
Много проблеми в живота ни се създават от това, че реагираме спонтанно. Можете да поработите над това. Когато човек е спокоен, той мисли и действа по-адекватно. Обмислете всеки аспект от създалия се конфликт и споделете мислите си. Дайте време на човека срещу вас също да обмисли нещата спокойно и зряло. Не ставайте негативни след караницата.

Намерете модела
Ако се замислите, всяка караница е последствие от няколко мисли една след друга. Много спорове не се случват заради нещо конкретно, а заради неща, които вече са станали и са довели до въпросния момент. Всеки има хора, теми и мисли, които провокират в него агресия и тъга. Разберете кои са вашите и работете над себе си. Партньорът ви едва ли е искал да ви нарани нарочно. Когато се самоанализирате, ще можете да работите над мислите си и да не им поволявате да ви контролират.

Споделете как се чувствате
Комуникацията във връзките е като кислорода за хората – без нея няма оцеляване. Много връзки не приключват, защото са се изчерпали, а защото еготата и липсата на комуникация ги убиват. Да криете мислите и чувствата си никога не е добра идея.

Важно е да казвате на човека срещу вас колко го обичате и да го попитате, ако не разбирате нещо в поведението му. Това е изключително нужно, за да поддържате искрите между вас. Освен това, се научете да слушате, за да разберете, а не за да отговорите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here