4 причини, поради които недвижимите имоти са по-добри от акциите

Инвестирането в имоти е сигурно нещо. Инвестирането само в акции ви получава лист хартия, който не е гарантиран. В този пост ще ви представим 4-те причини недвижимите имоти да са по-добри от акциите за изграждане на богатство и ще ви обясним защо.

Защо печалбата доминира в недвижимите имоти, а не в акциите?

1. Ливъриджът

Тъй като апартаментите осигуряват зависим доход, инвеститорът може да използва 250,000 лв. за да купи 1,000,000 лв. стойност на парични положителни недвижими имоти. Инвеститорите на акции не могат и не трябва да използват ливъридж при закупуване на акции. Ливъриджът е крайният начин за създаване на богатство и в случай на дълг на апартамент, за разлика от собственика на жилището или потребителския (лошия) дълг, наемателите изплащат ипотеката с течение на времето.

2. Амортизацията

Не е тайна, че недвижимите имоти предлагат последно убежище за данъчни облекчения. За една година на наемане за бонус амортизации, често можем да отпишем 24% от стойността на недвижимите имоти срещу други инвестиционни доходи. Това е огромно предимство пред акциите по отношение на високите доходи и вероятно една от основните причини, поради които Доналд Тръмп не иска да покаже декларациите си за данъци върху доходите.

3. Зависимият паричен поток

С банките, плащащи на хората със спестовни сметки малко над нулева лихва, и доходността на дивидентите от някога класическите дивидентни наличности, днес се намаляват до почти нищо (GE, Disney и т.н.). Недвижимите имоти предлагат последователен паричен поток на 5-7% за година, което е много повече от това, което банките плащат, ако си отворите спестовна сметка при тях в момента.

4. Трайността

Технологията удължава живота на много компании. Докато средната компания преди е имала живот от 60 години, в наши дни не е необичайно да видите голям играч да изчезва за миг. Големите апартаментни жилищни комплекси могат да носят на собственика доходи в продължение на десетилетия и са много трудни за замяна. Това се дължи на регулациите и разходите им за възстановяване. Докато медиите насочват вниманието към фондовия пазар, реалността е, че на него има повече губещи, отколкото победители; GE беше делегиран от S&P, Леман почти свали света. Помните ли Блокбъстър, Ийстман Кодак и Виктория Сикрет? След това авиокомпаниите започнаха да обявяват фалит на всеки десет години. Форд и GM днес работят на обороти една стотна в сравнение със своите златни времена. Междувременно апартаментите в градовете в цяла продължават да осигуряват паричен поток и биват оценявани по стойността им както през добри, така и през лоши времена.

Негативите на апартаментите спрямо акциитеНе може просто да отидете и да си купите апартамент, докато фирмите позволяват на всеки да си купи акции. Но за да намерите имот, да получите финансиране и да го управлявате, се изисква опитен инвеститор, който има представа какво е възобновяване, ликвидност, умения за управление на имоти и т.н. Това намалява броя на потенциалните купувачи. Също така инвестицията в недвижими имоти не е толкова динамична. Докато един човек може да търгува милион акции за минута, апартамент с дългосрочен дълг няма да може да се търгува с години.

 

Източник: finance5.bg

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram