5 качества, които правят един мъж добър

1
4557

В общество, залято със статии, списания със съвети за запознанства, и недостатъчно време да забавим темпото и да презаредим – има толкова много информация  за това „какво трябва да правим“, но не и кои да бъдем.

Особено за мъжете, повечето от наличните „съвети“, са свързани с това как да говорят с жените, как да се отнасят към тях или как да започнат разговор. Въпреки това, независимо какво казвате или правите, най-важното е кой сте.

Така че, ако искате да се превърнете в мъже, около които жените искат да бъдат без много убеждаване, как да подходите?
Ето 5 качества, които правят един  мъж добър:

1. Той е джентълмен
Един страхотен мъж трябва да бъде учтив, грижовен, уважителен и внимателен към нуждите на жената. Това включва и класическото джентълменско поведение, като отваряне на вратата, дръпване на стола, на който ще сяда тя, вземане на палтото
ѝ и други. Ако всички мъже бяха джентълмени, щяхме да живеем в един много по-добър свят. За съжаление, днес нещата не стоят така, мъжете, които притежават тези качества, не са много. Страхотните мъже не се държат неуместно.

2. Той обръща внимание
Много мъже имат погрешно схващане, че слушането е пасивно действие и не изисква никакви усилия (Просто седите там, докато другият човек говори) и по този начин не успяват да видят истинското му значение.

Това, което жените естествено разбират е, че слушането е по-активно, отколкото мислите. Необходими са усилия, за да усвоите истински казаното, да го запаметите и да го обсъдете по-късно. Развиването на способността ви за активно слушане ще ви направи по-желана компания независимо дали става въпрос  за лични или професионални отношения.

3. Той е зрял
Истинската зрялост значи, че човек е в състояние да се грижи за себе си и да подхожда към проблемите в живота спокойно. Той разбира колко е важно да бъдеш независим човек и цени това, което има. Не е необходимо да бъде богат, но трябва да знае как да борави с активите си. Въпреки, че мъжете съзряват по-късно в живота, всички познаваме поне един недорасъл човек, който, въпреки че е навършил 30 години, все още действа и живее живота си като хлапак. Зрелият мъж знае кога е дошло времето да порасне и да стане възрастен.

В идеалния случай той трябва да живее сам, но някои може да имат съквартирант. В никакъв случай обаче не бива все още да живее под един покрив с родителите си.
Освен това зрелият мъж ще знае как да се държи на публично място и разбира ролята си на възрастен. Той трябва да бъде достатъчно зрял, за да се грижи сам за себе си и нуждите си.

4. Той има ясни цели и амбиции
Зрелите жени знаят, че никога не трябва да планират бъдещето си с мъж, който няма свои собствени бъдещи планове. Човек, който е наясно какво иска от живота и има амбицията да го преследва, винаги ще бъде по-привлекателен от този, който се примирява с посредствеността.
Каквото и да правите, никога не си позволявайте да бъдете в средата, тъй като е точно толкова близо до дъното, колкото и до върха.

5. Той е емоционално силен
Привлекателния мъж  не плаче, когато нещата не вървят по план. Той не изпада в депресия веднага щом се провали. По-скоро анализира защо не се е получило и намира начин да го постигне. Ако искате да принадлежите към групата на много уважавани и желани мъже, трябва да сте емоционално силни.

Не можеш да бъдеш човекът, който пада като дърво без корени веднага щом се сблъска с препятствие и все пак да очаква възхищение от жената. Емоционалната ти издръжливост ще бъде доказателство, че си човек, който е в състояние да се справи с трудностите на живота. Дано знаете, че жените искат спасители.

Дали е лесно да развиете всички тези качества? Определено не. И дори на тези, които притежават повечето от тях, със сигурност ще им липсват няколко. Но важната част е да разбереш колко жизненоважни са те, за да станеш мъжът, който може да привлече жената, с която иска да бъде.
Накрая не това, което кажеш или направиш, ще я накара да се влюби в теб, а мъжът, който толкова усилено си се трудил да станеш.

1 COMMENT

  1. Това са пълни глупости. Познавам много мъже, които са джентълмени и живеят сами и въпреки това им е трудно да намерят жени. В същото време познавам и от другата крайност, на които им се отдава с лекота. Просто жените са хитри. Те не се интересуват от мъжът какъв е като човек, а кой може да им даде комфорта, с който са свикнали да живеят. Това е истината.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here