5 начина да спечелите човека отсреща – с езика на тялото!

0
9721

Чували сме колко важен е езикът на тялото както в личен, така и в професионален план. Ако го използвате правилно, може да направите прекрасно първо впечатление, което впоследствие да ви отвори много врати.

Независимо дали става дума за „сляпа“ среща, сватосване с непознат от страна на ваши приятели, работна вечеря, интервю или за друга ситуация, включваща евентуално притеснение и вълнение, езикът на тялото ще ви издаде, а не трябва. Ето защо трябва да се научите да го контролирате. Така ще имате силата да управлявате емоциите си.

Езикът на тялото е по-важен, отколкото си мислите. Той сформира цялостния ви образ в съзнанието на околните, така че ако досега не сте се справяли добре, трябва да поработите върху него. Разбира се, ние ще ви помогне. Имаме няколко хитрини, които ще ви бъдат от полза затова:

1.Копиране на поведение – нарича се още огледален ефект – копирате поведението на отсрещната страна. Доказано е, че ако повтаряте знаците и жестовете на човека, който стои срещу вас, той ще ви почувства много по-близки. Всъщност, доста често го правите и несъзнателно към хора, които харесвате.

2.Спазване на дистанция – или по-скоро лично пространство. Обикновено, когато разговаряте с някого, който е по вкуса ви, без да искате се приближавате към него. Опитайте да направите обратното – отдалечете си. По този начин ще привлечете човека отсреща към себе си и съответно ще го спечелите.

3.Ръце – не ги кръстосвайте пред гърдите си, защото това означава, че се предпазвате от човека срещу вас, че не се чувствате удобно, че не се отворени за каквото и да било. Този жест прави лошо впечатление. Все едно се отбранявате. Отпуснете ръце, оставете ги да застанат където си поискат и покажете комфорт, желание за разговор и опознаване.

4.И пак за ръцете – просто за много важни! Покажете ги, не ги прибирайте зад гърба, под масата, бюрото или където и да е. Това дава знак за прикритост, сякаш искате да премълчите нещо. Така ще попречите на изграждането на доверие между вас и отсрещната страна. Отворените длани и спокойните ръце са най-добрия начин за предразполагане.

5.Отпускане на рамене – раменете поемат цялата тежест, особено емоционалната. Присвиването им е характерно при наличие на стрес, напрежение, притеснение, а така няма да постигнете много. Отпуснете стойката си, за да изглеждате сигурни в себе си.

Приложете тези съвети при следващото интервю за работа или пък среща с непознат, потенциален партньор и със сигурност ще постигнете успеха, който искате!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here