5 начина как по-лесно да водите разговор с непознати

0
632

Много от нас са интроверти, не толкова социални или просто им е трудно да говорят с непознати и да поддържат разговора жив. Точно заради това, сме ви подготвили кратък списък с 5 трика, които ще ви помогнат по-лесно с комуникацията.

Не позволявайте на тревожността да ви пречи
Кое е най-лошото, което може да се случи, ако заговорите някого? Само защото преди не се е получавало, не означава, че не можете да срещнете някой наистина интересен човек. Не се дърпайте и не стойте в ъгъла. Усмихнете се и бъдете дружелюбни. Много е възможно и другият човек също да е неуверен и да се притеснява да ви заговори.

Задавайте въпроси
Ако не искате веднага да говорите за себе си и да разкривате подробности за личността си, задавайте на другия човек въпроси. Така той ще се чувства важен, ще покажете интерес към него и няма да сте в центъра на вниманието, ако не обичате.

Внимавайте
Фокусирайте се върху това, което другия казва. Някои хора се паникьосват и спират да слушат, което прави ситуацията изключително неудобна, ако например някой им зададе въпрос. Интересувайте се и изслушайте отсрещния – никога не знаете кога информацията, която ще ви даде, може да ви е от полза.

Освен това, да слушате и да внимавате ще ви улесни в това да задавате въпроси и да поддържате разговора жив.
Често пъти лесно се разбира, дали един човек слуша, по движението да очите му и дали лицето му реагира на нещата, които сме казали току-що. Пък и представете си колко зле ще се почуства отсрещния човек, ако разбере, че не сте чули нищо от това, което е казал.

Разпознавайте какво мисли другия
Много често другите мислят тихите и интровертни хора за сноби или за надменни, защото не говорят и странят от другите. Не се страхувайте да се присъедините към компанията!
Ако говорите за нещо в детайли и видите, че другия става нервен – просто сменете темата. Нагаждайте се според обстановката и според това как се чустват другите.

Оценявайте ситуацията.
Не се съдете прекалено строго
Много често, когато един разговор не се получава, интровертите започват да се винят, че вината е тяхна. В последствие започват да странят от другите още повече и стават още по-тихи. Не се винете!

Ако не се получи някой разговор – опитайте отново с друг човек! Никога не знаете колко забавна и интелигентна личност ще срещнете, само ако опитате да се социализирате.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here