5 съществени разлики между здравословната и нездравословната връзка

654

Има някои очевидни неща, по които да разбереш дали връзката ти се отразява зле. Например, ако някой открито те тормози. Но нещата стават малко по-сложни, когато се опитваш да разбереш дали връзката ти просто е нездравословна.

Следете за тези 5 ключови неща, за да разберете дали сте в здравословна връзка:

Компромисът е от съществено значение

Всички минаваме през някои неща в живота си, които ни оставят разбити и неспособни да се отдадем напълно на връзката . Вместо да хленчат и да се оплакват, хората в здравословни връзки са наясно, че понякога трябва да дадеш повече, докато партньора ти е фокусиран върху други неща. Може да е работа или лични проблеми, които изискват вниманието му.

Ако сте го обсъдили честно и открито, тогава няма от какво да се притеснявате, докато вниманието на партньора ви е насочено в друга посока.

Това, което със сигурност не е добре е, ако такъв дисбаланс стане част от ежедневието. Един човек не може да служи като опора на цялата връзка.

Да приемеш партньора си такъв какъвто е

Да приемеш партньора си такъв какъвто е, с цялото си сърце, е от особено значение за здравословната връзка. Трябва да работиш здраво и да откриеш кой е всъщност този човек, за да го заобичаш безусловно.

А в една токсична връзка, единият от партньорите се опитва да промени другия и очаква той да се съобразява със собствените му егоистични нужди.

Споделените мечти са от голямо значение

За формирането на любяща връзка, двама души трябва да работят заедно за сбъдването на общите си мечти. И така естествено, плодовете на тези мечти ще направят връзката им дори по-силна.

От друга страна, в нездравословната връзка, единия настоява другия да се откаже от мечтите си. Този вид отношения не ти дава нищо, а по-скоро краде.

Комуникацията е ключа

Да игнорираш партньора си, когато си му ядосан или сърдит, е нещо опасно което е разрушило много иначе здравословни връзки. Хората с дълготрайни връзки знаят, че ефективната комуникация е необходима във всеки аспект от живота. Нищо не може да бъде решено, като стоиш и се цупиш в ъгъла. Винаги ще има моменти, когато ще сме сърдити, ще спорим и ще се караме с партньора си, нормално е. Но начина, по който се справяме в такива ситуации, определя дали продължаваме по пътя на здравословната и щастлива връзка, или отиваме в грешна посока, която по-късно ще съжаляваме, че сме поели. Трябва да можем да говорим за всичко, което ни притеснява.

Поверителност срещу публично излагане

В здравословната връзка, правиш това, което трябва, за да прикриеш слабостите на партньора си. Третираш тъмните му тайни като съкровище, което не трябва да бъде открито от никой. Никога не разкриваш лични детайли, дори на роднина или близък приятел. Това, което имате като двойка е предназначено единствено за вас двамата. Трябва да се отнасяте с тези моменти като с класифицирана информация.

В нездравословната връзка, негативните качества на партньора стават източник на шеги. Дори и интимните физически моменти се споделят с всеки, който желае да слуша.