5 съвета как да ухаете добре

Ако се чудите как да миришете добре, сте попаднали на правилното място. Комплиментите за външния вид са лесни за фалшифициране, но комплиментите за миризмата - не. Хората често се отклоняват от пътя си, за да ви направят комплимент, а хубавата миризма е най-добрия. Ето пет съвета за по-добро ухание:

Природни начини да ухаете добре

Етеричните масла са част от ароматерапията от векове, а много парфюми черпят нотките си от природата. Тези изцяло натурални етерични масла са чудесен начин да ухаете добре и да хидратирате кожата си, като същевременно лекувате всички кожни проблеми, които може да имате. Има много разновидности, от които да избирате, като всички те имат уникални аромати и приложения.

Чест прием на вода

Всички знаем, че водата ни поддържа в нормално състояние, но тя е чудесна и за вашия дъх. Тя  ще ви освежи и ще освежи дъха ви. Отлична комбинация би била с лимон или наряза краставица. Пиенето на свежи напитки, би спомогнала да поддържането на приятен дъх и изместването на не толкова приятния.

 

Използване на етерични масла

Има много начини за използване на етерични масла, за да ухаете добре, включително дифузери и памучни топчета. Етеричните масла могат да се прилагат и локално, като памучните топчета се поставят на няколко метра от потребителя. Няколко добри съвета за смесване на етерични масла са дадени в следващата статия. Можете да гледате видеоклип за прилагането на етерични масла, а също така можете да използвате етерични масла за масаж на кожата.

Винаги разреждайте етеричните масла, преди да ги нанесете върху кожата. Важно е да не поглъщате маслото директно, тъй като концентрираната форма може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Уверете се, че разреждате етеричните масла с масло носител, например кокосово или сладко бадемово масло. Малките деца и възрастните хора могат да имат по-високи нива на чувствителност към етеричните масла, отколкото възрастните. Маслата от бреза и зимзелен, например, съдържат химическото вещество метил салицилат, което може да бъде опасно за децата. Винаги се консултирайте с лекар, преди да използвате етерични масла при деца.

Използване на дезодорант

Много хора се чудят дали децата им трябва да използват дезодорант. Това е нормална част от израстването и двата пола в крайна сметка ще изпитат телесна миризма. За да намалят миризмата, децата могат да се уверят, че са чисти и се къпят ежедневно. Могат също така да носят чисти дрехи и чорапи, за да избегнат изпотяването на подмишниците.

Въпреки че някои хора изпадат в зависимост от дезодоранта, той не се препоръчва за всички. Ефективността на дезодорантите зависи от биологията на човека. Всеки човек се изпотява по различен начин, така че няма стандартна формула, която да помогне на всеки да мирише по най-добрия начин. Освен това хората носят различни бактерии и разполагат с различни нива на потните жлези. Ето защо дерматолозите препоръчват естествени дезодоранти, за да се избегнат раздразненията от ароматите. Освен дезодорантите, отличен вариант е и един качествен парфюм. Такъв може да бъде удобен и достъпен - zadig voltaire цена, която ще ви накара да не се замислите. 

Редовно пране на дрехите

Може би сте забелязали, че след известно време дрехите ви не миришат толкова добре. Това е така, защото те са запазили миризмата на тялото ви след дълъг изтощаващ ден.  Редовното им пране ще им помогне да миришат отново свежо. Въпреки че може да се наложи да използвате специален перилен препарат, за да накарате дрехите си да миришат свежо, можете да използвате и спрей за бельо и дезодоранти за тъкани. Добянато на етерични масла към прането, също би помогнало за подсилване на аромата.
Уверете се, че използвате гореща вода, докато перете дрехите си, за да убиете бактериите, отговорни за миризмата. Можете също така да използвате листове за сушене, за да спестите пари. Те могат да се поставят в чекмеджетата, джобовете на дрехите или на рафтовете. Листовете запазват аромата си дори след едно изпиране. Те също така помагат на дрехите ви да не миришат на застояло.

Използване на козметика за коса

Козметиката за коса е един от най-лесните начини да ухаете добре, без да носите парфюм.  Тя ухае чудесно и на тялото, тъй като може да се усети при всяко активно движение на косата.  Ако имате чувствителна кожа и не обичате да носите парфюм, козметиката или парфюмите за коса може да бъдат добър заместител. Тя ще освежи косата ви след плуване или тренировка, като намали миризмата на хлор и я остави да ухае свежо за по-дълго време. Разбира се, преди да закупите нужни проукти, се уверете, че закупувате такива, които са подходящи за вашата коса.

 

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram