6 неща, от които трябва да се освободим за да сме щастливи

0
5415

Това са шест излишни товара, от които е добре да се освободим пътувайки към щастието.

1. Опитваме се да отговорим на очакванията на всички други, с изключение на нашите.

Прекалено много хора живеят живот, който не е техният. Живеем по начин, който останалите смятат за правилен… така, както техните родители, приятели и обществото смятат, че е най-удачно за тях… Не се вслушваме във вътрешния си глас и в своята интуиция . Прекалено сме заети да задоволяваме очакванията на другите и да се съобразяваме с тях. Не обръщаме внимание на това което ни прави щастливи, какво желаем и от какво се нуждаем… и в крайна сметка губим себе си.Даден ни е един живот – тук и сега. Нека го вземем в ръце си и да не допускаме се отклоняваме от нашата истина!

2. Обвиняваме всички други, но не и себе си.Трябва да се откажем от това да обвиняваме другите за нашите неуспехи и чувства!Или Ние владеем собствените си проблеми, или те ще владеят Нас.

3. Непрекъснато се оплакваме

Непрестанната нужда да се оплакваме за всичко не води до нищо добро. Никой не е в състояние да ни направи нещастни, нито една случка не може да ни депресира, освен ако не й позволим. Чувствата не произлизат от ситуацията, а от това как гледаме на нея.

4. Не сме подготвени да се провалим.

Посредствеността е по- удобна, защото предпочитаме да не опитаме. Много по-лесно да говорим как ще направим или научим нещо ново, отколкото в действителност да го направим. Понеже мислим, че всичко е много трудно го отлагаме за „утре“.

Желанието за успех трябва да е по-силно от страха от провал. Защото, ако много се страхуваме да не се провалим, няма да направим това, което е необходимо, за да успеем.

5. Позволяваме на страха да определя бъдещето ни.

Страхът е усещане, а не реалност. Ние сами си го създаваме. Всичко е в нашите мисли. Трябва да променим нещата отвътре и отвън всичко ще се подреди.
Нека не позволяваме на страха да определя бъдещето ни! Нека нашите мечти да са по-големи от страха ни и действията – по-силни от думите ни!

6. Трябва да вярваме, че най-трудното е вече зад нас.

Може би няма да ни е лесно, но трябва да оставим миналото зад гърба си.Настоящият момент е всичко, което имаме, и с което някога ще разполагаме.

По този начин пътят ни ще бъде не просто Път към Щастието, а път към ПОВЕЧЕ ЩАСТИЕ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here